3. ledna 2017

Sobotka přilévá na důchody po hrnečcích, ale svými regulacemi odebírá z důchodů po kýblech

(iDNES.cz) Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka se rozhodl, že je potřeba zvýšit důchody. Proč ne, nějaké to přilepšení důchodcům přejí úplně všichni politici zleva doprava. Pouze řeší otázku kde vzít a nekrást, popřípadě kolik si ještě můžeme půjčit.

V případě jakéhokoli rozpočtu, od měsíčního rozpočtu běžného důchodce, přes firmu, obec až po stát však není důležitá jen příjmová stránka, ale i výdajová, tedy celková bilance.

A tady je kámen úrazu. Dovolím si zastavit se u výdajů. Ty jsou totiž podstatné, ale těm se vláda nevěnuje. Podívejme se jen na ty ze zákona nutné, povinné (ZBYTEČNÉ) výdaje, kterými zatížila kapsy nás všech, včetně chudších důchodců, právě ČSSD.

Největší přísun hlasů pro podporu obnovitelných zdrojů elektrické energie, čti povinné platby pro solární barony,

Nedávno jsem platil účet za elektřinu, poplatek solárním baronům na podporu obnovitelných zdrojů (soláry) činil cca 13% ze zaplacené částky. Pro důchodce, co platí řekněme 770 Kč měsíčně za elektřinu, to znamená dávat ročně 1.200 Kč solárním baronům. A to vše platí z rozhodnutí Bohuslava Sobotky a jeho ČSSD, která spolu s KDU-ČSL, tehdejší Unií svobody a komunisty dodala potřebné hlasy pro toto státem posvěcené okrádání. Stejně tak doplácí každý, kdo spotřebovává elektrickou energii včetně výrobců. A tak máme dražší všechno od rohlíku, přes mléko i pivo až po boty.

Anebo povinné přimíchávání biolihu do benzínu. Z každé natankované nádrže mají ze zákona garantovaný příjem výrobci biolihu včetně Agrofertu. V Evropě se pak nedostává oleje a výsledkem jsou vykácené pralesy pro olejové palmy. Ceny benzinu se opět promítnou i do cen zboží a služeb, od rohlíku po práci instalatéra. A opět příslušnému zákonu dodala hlasy Sobotkova ČSSD i on sám osobně.

A co povinné revize komínů a kotlů, to zas bude razítko i s dopravou minimálně za 2.000. A tak bychom mohli pokračovat dál a dál.

Bohuslav Sobotka prosazuje zvláštní svět. Napřed důchodcům vezme z kapsy na povinných výdajích velkou sumu peněz a pak jim s velkou pompou jim z nich milostivě na zvýšení důchodů vrátí dropty. Jak dlouho mu toto finanční napouštění odšpuntované vany budou lidé trpět? Není jednodušší jim ty peníze NEBRAT!

 

Zdroj: http://mith.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=577793

Štítky:
komentář