17. ledna 2017

Válčíme s radikálními islamisty, nikoliv s terorismem!

(iDNES.cz) Až neúprosný tlak reality způsobený opakovaným vražděním mnoha desítek nevinných Evropanů přiměl mnohé politiky připouštět, že jsme ve válce.

Většina však stále zůstává v zajetí své mylné politické korektnosti a tvrdí nám, že jsme ve válce s terorismem. To je lež.

Terorismus je stejná forma boje, jako třeba nálet, dělostřelecká palba nebo útok na bodáky. Nepřítelem je vždy organizovaná skupina osob, konající proti nám nepřátelské činy z nějakého ideologického důvodu.

Za druhé světové války jsme nebyli ve válce s bombardováním ani s tankovým útokem, ale s fašisty. A v případě válečných zločinů musíme především zmínit motivaci – ideologii válečných zločinců. Podstatný je pachatel a jeho motivace, ne použitá metoda.

Odstraňme tedy tu falešnou roušku politické korektnosti a jasně řekněme, že v našem případě stále pokračujících teroristických útoků v Evropě i jinde jde o nábožensky motivované činy zfanatizovaných islámských radikálů. Jsme tedy ve válce s radikálními islamisty, kteří využívají terorismus jako metodu, k níž radikální islámské hnutí poskytuje výcvik i podrobné návody.

Zde je podstata problému. My bojujeme s radikálními islamisty. Proto musíme věci jasně pojmenovávat, ať válčíme s pravým nepřítelem. Likvidace zfanatizovaných teroristů válku nevyhraje, dokud bude radikální islámské hnutí vyrábět stále další a další. My musíme vybojovat válku s radikálním islámským hnutím a tuto extrémní nábožensky motivovanou odnož zničit. Jinak se teroristů nikdy nezbavíme.

 

Zdroj:http://mith.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=580706

Jaroslav Míth

člen oblastní rady ODS Praha 4
předseda místního sdružení Podolí - Braník
člen rady MČ Praha 4

Štítky:
komentář