12. března 2018

Opoziční ODS v Praze 12 chce jednat o rozpočtu

(TV Praha) Příliš vysoký schodek letošního rozpočtu a osobní útoky na zastupitelstvu. To jsou věci, které se nelíbí opozičním Občanským demokratům z dvanácté městské části. Naopak si pochvalují, že už příští rok by se měla stavět nová budova radnice městské části.

Opozičním ODS z Prahy 12 se příliš nezamlouvá situace, která se odehrává na místním zastupitelstvu. 

"Jako předseda ODS v Praze 12 musím říct, že se účastním těch zastupitelstev a ta situace v tom zastupitelstvu na Praze 12 mi připadá strašná, protože jsou tam samá osobní invektiva a mám pocit, že ten zájem občanů Prahy 12 jde do pozadí díky tomu politickému boji, který tam je," řekl Vojtěch Kos, předseda OS ODS Praha 12. 

Pochvalu si vedení radnice zasloužilo za projekt nové radnice. Její stavba by měla začít v příštím roce.

"Podařilo se dát dohromady projekt radnice, který my jsme původně navrhovali tam, kde by měl podle našeho názoru být, což je v centru té MČ na Sofijském náměstí. Bohužel to nedopadlo úplně podle našich představ, je to kousek vedle, ale aspoň se nám, jako ODS, podařilo prosadit do usnesení to, že ta radnice bude propojena nějakým podchodem právě s tím Sofijským náměstím," řekl Vojtěch Kos. 

ODS kritizuje rozpočet MČ Prahy 12 pro tento rok. Jeho schodek je prý příliš vysoký.

"Je potřeba o tom ještě jednat, protože ten rozpočet je podle nás příliš nafouknutý v oblasti investic. Chápu, že se blíží volby, je potřeba ukázat nějakou aktivitu, ale toto je příliš, protože ten schodek ve výši 321 milionů korun je zoufalý," řekl Vojtěch Kos. 

Právě o rozpočtu by chtěli Občanští demokraté jednat na příštím zastupitelstvu.

Zdroj a video : http://prahatv.eu/zpravy/praha/praha-12/6799/opozicni-ods-v-praze-12-chce-jednat-o-rozpoctu

Ing. Vojtěch Kos, MBA

místopředseda regionálního sdružení ODS Praha
předseda oblastního sdružení ODS Praha 12