19. února 2021

Náměstci hejtmana řeší se starosty rekonstrukce poškozených silnic

Náměstci hejtmana Dalibor Horák a Michal Zácha navštívili starosty měst Uničov, Dlouhá Loučka a Troubelice, aby s nimi projednali rekonstrukce krajských silnic ve špatném stavu.

Náměstci hejtmana Dalibor Horák a Michal Zácha navštívili starosty obcí na Uničovsku. Postupně zavítali za starosty Uničova (Radkem Vincourem), Troubelic (Ondřejem Plačkem) a Dlouhé Loučky (Ladislavem Koláčkem).

Se starosty diskutovali, na mnoha místech, špatný stav krajských silnic II. a III. třídy a hledali možnosti oprav co největšího množství těchto komunikací. Velkou překážkou tomuto záměru je nedostatek finančních prostředků Olomouckého kraje, který musí jednak splácet starší úvěry a aktuálně na krajský rozpočet silně dopadají následky koronavirové epidemie.

“Přesto i v této složité situaci budeme letos do našich silnic investovat stovky milionů korun a dotacemi pomůžeme obcím s drobnějšími projekty například v podobě cyklostezek,” ujišťoval starosty Dalibor Horák, který dříve působil právě jako starosta Uničova.

“Na svých cestách po regionu neumím žádnému starostovi zaručit okamžité řešení. Mohu ale slíbit, že se budeme snažit udělat pro zlepšení stavu našich komunikací maximum možného”, dodal Michal Zácha, odpovědný právě za oblast krajské dopravy.

Michal Zácha, DiS.

lídr kandidátky v Olomouckém kraji
předseda oblastního sdružení
člen regionální rady
náměstek primátora

Štítky:
doprava