27. června 2014

Kandidátku ODS v Prachaticích posílí nezávislé osobnosti

Lídrem ODS v podzimních komunálních volbách bude v Prachaticích někdejší dlouholetý starosta města Jan Bauer. Na kandidátní listině se vedle dlouholetých členů strany objeví i nezávislí kandidáti, mezi nimi například Hana Bolková, ředitelka základní školy, ekonom Josef Fidler nebo ředitel společnosti a předseda oblastní hospodářské komory Václav Franz. Na druhém místě je ředitel prachatického gymnázia Alexandr Zikmund.

Jan Bauer (nar. 1969) je členem ODS od roku 1996. V letech 1998-2010 byl starostou Prachatic a v letech 2004 až 2013 poslancem Parlamentu ČR, kde řídil sněmovní Výbor pro evropské záležitosti. Je předsedou oblastního sdružení ODS Prachatice. Na začátku letošního roku neúspěšně kandidoval proti Martinu Kubovi do vedení krajské organizace ODS. K výsledku prachatického sněmu uvedl:„Těší mě, že pozvání na kandidátku ODS přijali i někteří nestraničtí kandidáti. Jsou to osobnosti, kterých si vážím a které jsou veřejnosti na Prachaticku dobře známé. ODS se na vedení města podílí 18 let a máme za sebou mnoho úspěchů. Nechceme ale pouze obhajovat výsledky naší práce, a proto přijdeme s jasným plánem dalšího rozvoje města.