16. května 2013

Tiskové prohlášení Klubu krajských zastupitelů za ODS ze dne 16. 5. 2013

Krajští zastupitelé za ODS aktivně připravili na jednání krajského zastupitelstva některé pozměňovací návrhy. Návrhy se týkaly zejména oblasti zemědělství a sportu.

Krajští zastupitelé za ODS se na jednání ZK 16. 5. pokusili navýšit prostředky pro žadatele o grant v programu "Podpora přímého prodeje jihočeských zemědělských a potravinářských produktů" o 175.000,- Kč, což by umožnilo podpořit další žadatele. V programu byl k rozdělení připraven 1.000.000,- Kč, ale nakonec bylo rozděleno jen 465.000,- Kč a zbylých nerozdělených 535.000,- Kč bylo přesunuto do jiného programu.

Předkladatel návrhu Petr Maroš z ODS k návrhu říká: "Podporu drobných zemědělců podnikajících na území Jihočeského kraje považujeme za jednu z priorit ODS na krajské úrovni, a proto jsem se snažil prosadit podporu ve výši od 35000,- Kč do 55000,- Kč pro další 4 žadatele. Věřím, že by to odbytu jejich produkce pomohlo. Mrzí mne, že zástupci všech ostatních stran zastoupených v zastupitelstvu můj návrh nepodpořili."

Naopak zástupci ODS poděkovali koalici za navýšení prostředků na sport, což byla další z priorit ODS a v krajském zastupitelstvu se o to při schvalování rozpočtu na podzim minulého roku snažil Karel Poborský.

Předseda krajského klubu zastupitelů ODS František Štangl k tomu dodává: "Jsme rádi, že koalice dodržela to, co Karlovi Poborskému minulý rok slíbila, a pomohla tak prosadit jednu z krajských priorit ODS pro současné volební období. Doufáme, že tento trend navyšování prostředků na mládežnický sport bude pokračovat i v příštích letech."