17. března 2021

I na jihu Čech rozdávala koalice SPOLU respirátory potřebným

(www.ods.cz/region.jihocesky) V uplynulém týdnu rozdávala koalice SPOLU několik desítek tisíc respirátorů zdarma těm, kteří je potřebují. V Jihočeském kraji předala koalice SPOLU 2 000 těchto českých respirátorů. Rozdávání si vzali na starost poslanci Jan Bauer (ODS), Jan Bartošek (KDU-ČSL) a náměstek krajského hejtmana Pavel Klíma (TOP 09).

Konkrétně Prachatičák Jan Bauer dal prvních pár stovek prachatickému hospici. Dále odvezl respirátory do budějovického Senior a Alzheimer centra, část jich obdržela jedna maminka na mateřské. Myslím, že kdo jste s normálním platem zažili mateřskou dovolenou, tak víte, jak nelehce se to zvládá. Termín mateřská dovolená podle mě nemohla vymyslet žena. Ostatně jsem spoluautorem zákona na přejmenování obou dovolených‘ na mateřskou a rodičovskou péči," uvedl Jan Bauer.

Poslední více než stovku respirátrů obdržely maminky z azylového domu Filia, který pomáhá matkám s dětmi ve složité situaci. Chtěl bych smeknout před obětavostí personálu v sociálních službách, který i v této době pomáhá lidem, jež se dostali do těžké životní situace," uvedl na závěr Jan Bauer.