12. dubna 2022

Místní sněm ODS Jihlava si zvolil lídra a schválil předvolební spolupráci s KDU-ČSL

Lídrem ODS a kandidátem na primátora Ryška, za ním Beke

Místní sněm navrhl a následně podpořil na pozici lídra a kandidáta na primátora Petra Ryšku. Petr Ryška je 1. náměstkem primátorky, podnikatelem, pedagogem, trenérem a uznávaným sportovním funkcionářem. Ve své úvodní řeči shrnul aktuální volební období, představil vize na následující roky a zmínil také chystané investice. “Město čeká v příštích letech náročné období. Bude potřeba vynaložit nemalé finanční prostředky na opravy vodovodů, kanalizace, silnic a další klíčové infrastruktury. Město také čekají velké investice v podobě výstavby multifunkční arény a centrálního dopravního terminálu,“ uvedl Ryška, kterému bude na kandidátní listině krýt záda architekt a aktuální radní města Jihlavy David Beke.

Do komunálních voleb s KDU-ČSL

Občanští demokraté jednohlasně rozhodli o předvolební koalici s Lidovci pro komunální volby v roce 2022 a pověřili Místní radu jejím dojednáním. Volební sněm schválil navržený koncept spolupráce a obsazení kandidátky v poměru 2:1, tedy že budou vždy dva členové ODS následováni jedním lidoveckým kandidátem. Výjimku bude tvořit pouze úvodní dvojice, ve které bude za lídrem společné koalice Petrem Ryškou zvolený lídr lidovců.

Předseda Lidovců Martin Laštovička, byl v úvodu sněmu přítomen jako host. Chystanou spolupráci krátce okomentoval slovy: „KDU-ČSL a ODS jsou v Jihlavě historicky tradičními partnery a naši nadcházející spolupráci vidíme jako oboustranně prospěšnou i s ohledem na rozvoj města.“ KDU-ČSL ještě musí na své členské schůzi dne 25.4. koalici potvrdit. Koalici již podpořil městský výbor, který návrh na vstup do koalice členské schůzi předloží.

V senátním obvodu 52 získal podporu Miloš Vystrčil

Současný předseda Senátu získal plnou podporu účastníků sněmu. Vysočinský patriot, pedagog a současný druhý nejvyšší ústavní činitel ČR před členy krátce vystoupil a představil důvody své kandidatury. Poté místní sněm jednomyslně Vystrčilovu kandidaturu podpořil.

Kontakt pro novináře
David Beke, předseda MS ODS Jihlava

tel.: 608 744 100