5. prosince 2019

Krajský sněm podpořil Fialu

(www.ods.cz/region.liberecky) V úterý 3. 12. se ve Cvikově konal Regionální sněm ODS Libereckého kraje za účasti předsedy ODS Petra Fialy, 1. místopředsedkyně Alexandry Udženija, místopředsedů Martina Kupky a Martina Baxy.

Hlavním úkolem sněmu bylo schválení kandidátky pro krajské volby, které se konají v příštím roce. Občanské demokraty povede lídr kandidátky Ing. Dan Ramzer, starosta Frýdlantu. Na druhém místě byl zvolen starosta Jilemnice Mgr. Vladimír Richter. Třetí příčku sněm přisoudil Mgr. Petru Židkovi, MPA, radnímu statutárního města Liberec. Čtvrtou pozici obsadil Ing. Pavel Jihlavec z České Lípy a první pětici uzavírá MUDr. Vít Němeček, MBA, ředitel jablonecké nemocnice.

Na pětačtyřiceti členné kandidátce je pak například exprimátor a současný poslanec Ing. Petr Beitl, jablonecký primátor RNDr. Jiří Čeřovský nebo starosta Cvikova JUDr. Jaroslav Švehla. Silný tým posiluje primář libereckého kardia MUDr. Rostislav Polášek, starosta Smržovky Mgr. Marek Hotovec, koberovský starosta Jindřich Kvapil a nestraníci, například MUDr. Jiří Kalenský, ředitel nemocnice Jilemnice či ředitel komunitního centra Kontakt Liberec, p.o. Bc. Michael Dufek.

Vedle krajských voleb se budou souběžně konat i senátní. Na Českolipsku je nominantem ODS starosta Kravař Ing. Vít Vomáčka, MBA. Delegáti mu vyslovili jednomyslnou podporu.

Delegáti sněmu po zajímavé diskuzi podpořili na post předsedy ODS opět prof. PhDr. Petra Fialu, Ph.D., LL.M. Nominace na místopředsedy získali Ing. Alexandra Udženija, Mgr. Martin Baxa Mgr. Martin Kupka a RNDr. Miloš Vystrčil.

Regionální sněm se konal v krásném prostředí Městského pivovaru Cvikov a příjemné atmosféře. Osmdesátka delegátů ocenila sváteční atmosféru a bezvadný přístup – cvikovským patří velký dík!