4. června 2021

Koalice SPOLU na Vysočině zahájila kampaň

Celostátní kampaň koalice SPOLU pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR byla slavnostně zahájena, za bouře a deště, v květnu v Brně. Štafetu nyní přebrala sousední Vysočina a všichni její kandidáti, kterým na nastávající cestu vysvitlo slunce.

Tak trochu jiné zahájení kampaně proběhlo v krásném prostředí Bistrot de papa v Horních Dubenkách. Sešli se zde nejen jednotliví kandidáti nominovaní ODS, KDU-ČSL a TOP 09, ale také jejich partneři, děti a podporovatelé, kteří jsou a budou neoddělitelnou součástí započaté cesty. Naši kandidáti zastupují rozmanité kouty kraje, ale i mnoho profesí. Jejich hlavní hodnotou je hluboký vztah k místu, kde žijí a snaha předávat dál své zkušenosti, umění a znalosti. Rozhodli se opustit své jistoty a nabídnout, nejen občanům Vysočiny, svou odpovědnou službu.

„Každý z kandidátů má náš krásný kraj jeřabin procestován křížem krážem. Často se nejen v rámci politiky potkáváme s lidmi napříč Vysočinou a hovoříme s nimi o jejich radostech i problémem, které je trápí. V rámci předvolební kampaně nás ještě řada cest čeká a já i ostatní kandidáti se těšíme na setkávání s občany i jejich starosty, s živnostníky, ale i všemi, kteří vdechují našim obcím a městům život, nebo zde o něj pečují. Cestou jistě posbíráme nespočet zajímavých podnětů, vyslechneme si pozitivní, ale i těžké příběhy, a zažijeme spoustu milých a cenných setkání, ze kterých budeme moci čerpat. O plánovaných návštěvách obcí a měst bude koalice pravidelně informovat na facebookovém profilu @spolunavysocine.“ uvedl Vít Kaňkovský, který je lídrem koalice SPOLU v Kraji Vysočina.

Vít Kaňkovský je ortoped, primář centrálních operačních sálů havlíčkobrodské nemocnice a poslanec za KDU – ČSL: Jsem velmi rád, že má kandidátka koalice SPOLU u nás na Vysočině, jak svým složením, tak zaujetím a připraveností kandidátů, potenciál oslovit široké spektrum voličů. Věřím, že je v naší zemi hodně lidí, kteří chtějí změnu v politickém kurzu, a kteří zároveň věří především politikům s dlouhodobou vizí, nikoliv jen s krátkodobými řešeními, která zadluží naší zemi na generace dopředu. Jsme tady, spojujeme tři názorově blízké politické proudy; jsme tady, připraveni společně dát k dispozici to nejlepší z nás, pro kvalitní život lidí v naší zemi. A to, že v koalici SPOLU táhneme za jeden provaz, jsme mj. prokázali i společnou písní.

Druhé místo na kandidátce patří podnikatelce a advokátce Evě Decroix z ODS, která se věnuje, jako zapsaná mediátorka, alternativním způsobům řešení konfliktů. „Jsem ráda, že jsme mohli zahájit kampaň sázením stromu. Má to pro mne velkou symboliku. Třeba už jen proto, že jsme ho sázeli spolu, neboť sám člověk nic nezmůže, ani v životě, ani v politice. Ale také proto, že ne slova se počítají, ale činy. Právě malými masarykovskými činy, jsou-li správné a důsledně vedené, můžeme zazelenat a rozkvést naši zemi. Obrazně i skutečně. A stejně tak jako jeřáb, symbol Vysočiny, vyjadřuje její nezdolnost a prostou krásu, tak pro mne koalice SPOLU představuje pevný názorový kmen, ze kterého může naše země růst. Těším se na první jeřabiny!

Nejvýše postaveným kandidátem TOP 09 je na 5. místě starostka Větrného Jeníkova, Martina Lisová. Původní profesí učitelka francouzského a německého jazyka. Nejsem ani nadmíru vzdělaná, ani nezastávám množství vážených funkcí, přesto jsem tu pro lidi ráda, stejně jako další členové naší kandidátky. Nasloucháme starostem i radostem svých sousedů, hledáme cesty, jak vybudovat nové s úctou k původnímu, nebo usilujeme o to, aby stát obcím a lidem nekomplikoval mnohdy už tak složité cesty. Věřím, že díky naší chuti a vůli hledat, co nás spojuje a čím se můžeme vzájemně obohatit, dokážeme unaveným a zklamaným lidem, že pravda a láska prostě a jednoduše musí zvítězit a že jiné cesty není. SPOLU je vše snazší!“

„A tak nechť společně zasazený jeřáb, symbol Vysočiny, úspěšně zakoření, poskytuje stín, září pestrými plody a vyroste v sebevědomý a svobodný symbol toho, že síla tradice a společná práce jsou jedinou odpovědnou cestou.“

Celý volební program koalice SPOLU i návrhy řešení problematiky jednotlivých oblastí najdete na: https://www.spolu21.cz/, případně si je můžete poslechnout zde.