Mgr. Jan Bobrovský

Povolání: basketbalový trenér, zastupitel MČ Brno-Žabovřesky
*1945

Politická příslušnost: BEZPP

Životopis

Mgr. Jan Bobrovský patří mezi nejuznávanější sportovní osobnosti v České republice. Basketbalu se věnuje od třinácti let až do dneška.

Jako velká opora basketbalového týmu Zbrojovka Brno a reprezentace Československa se zúčastnil Olympijských her v roce 1972 a dále šesti Mistrovství Evropy, na nichž získal jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. Na Mistrovství světa v roce 1970 byl druhým nejlepším střelcem reprezentace Československa.

Dalších úspěchů dosáhl jako trenér u reprezentačních družstev Československa a České republiky. Manažerské schopnosti prokázal při vedení ženského basketbalového klubu v brněnských Žabovřeskách, který se mu dlouhodobě dařilo udržovat na špičkové evropské úrovni.

Od roku 1994 se angažuje v komunální politice v Zastupitelstvu Městské části Brno – Žabovřesky. Od roku 2002 pravidelně obhájil mandát jako nestraník na kandidátce ODS. Jako zastupitel se zaměřoval na tělovýchovu a školství, se kterým má také dlouholeté zkušenosti. 14 let učil matematiku a základy průmyslové výroby na dopravním učilišti.

Je vdovec a má dvě dcery.