David Slavíček

Povolání: pracovník v IT
*1995

Politická příslušnost: TOP 09

Životopis

David Slavíček (29 let), IT process manager. V současnosti je místopředsedou brněnské TOP 09. Mimo jiné působí také jako místopředseda Komise pro informační technologie Rady města Brna. Kromě toho pracuje v IT firmě v oblasti service managementu a ITILového řízení procesů. V TOP 09 je od roku 2014 a zároveň je členem mládežnické organizace TOP tým již od samého začátku tohoto uskupení.

Oblast digitálních technologií a obecně moderní výzvy – to je něco, čemu by se rád věnoval i při své službě jako europoslanec. Je přesvědčený, že velkou spoustu výzev moderní doby, jako je přechod na zelenou ekonomiku, dekarbonizace, digitalizace, ale také například boj s dezinformacemi, lze vyřešit pomocí vědy a techniky, pokud bude fungovat spolupráce na evropské úrovni.

„Evropská unie nám má mnoho co nabídnout – sám po ní rád cestuji a tyto věci objevuji. Jeden z mých osobních cílů je například procestovat celou Unii a ochutnat co největší množství jídel z lokální kuchyně. Jsem bytostně přesvědčen, že byť máme své problémy, a není jich málo, žijeme v nejlepší části světa. Svojí prací bych rád pomáhal řešit tyto problémy a pomáhal tvořit ještě lepší Unii připravenou na budoucnost. K tomuto mám energii a elán, který jsem připraven využít,“ říká.