28. března 2014

Za odborářským návrhem zdanit živnostníky je nenávist k podnikání

Návrh odborů zdanit živnostníky minimální daní ve výši 1 000 Kč je smutný a neakceptovatelný. Také to o našich odborářích leccos vypovídá. Odboráři tím potvrzují, že jim je celková ekonomická situace a atmosféra v zemi zcela lhostejná.

 
Bojem proti podnikání a aktivním lidem totiž odbory nepomáhají ani zaměstnancům organizovaným v odborech, tedy těm, které mají hájit. Za tímto návrhem tak musí být stará, zastydlá a neracionální levicová nenávist k podnikání a kapitálu. Útok proti těm, kteří nejsou závislí na státu a naši zemi rozvíjejí, je ze strany odborářů neakceptovatelný. 
 
Odbory, záložní tým sociálních demokratů, dobře vědí, že od podnikatelů příliš podpory získat nemohou a voličské hlasy pro pravidelně kandidující odborářské předáky jsou zkrátka třeba. Proto nabízejí podobné - podnikatele likvidující - návrhy.
 
Bránit podmínky pro zdravý hospodářský rozvoj země je zase na nás. ODS v minulých vládách minimální daň zrušila, stejně jako například zrušila povinnost zavést registrační pokladny nebo povinnost vést knihu jízd. Nemůžeme proto k podobným návrhům likvidujícím podnikání a rozdělujícím naší společnost mlčet ani nyní.
 
Ing. et Ing. Jan Skopeček

ekonomický expert ODS
předseda regionálního sdružení
člen výkonné rady