7. května 2013

Spolupráce funguje

Víc hlav víc ví, říká se. A stejně tak, více rukou odvede více práce. Známe to z rodiny i z práce a dobré příklady známe i z naší obce. Je úžasné, jak se daří i díky velkému zapojení nadšenců rozvíjet kulturní, sportovní ale i společenský život ve Zdibech. Jsem moc ráda, že po určitém období vzájemné řevnivosti začínají spolky, které v naší obci působí, mezi sebou navzájem spolupracovat. A spolupráce spolu s nadšením a zápalem pro věc nese ovoce. Stačí se podívat na plán akcí v roce 2013, který Vám přináším

Své akce tak bude pořádat nejen obec, ale i Sokol, Kaštánek, dobrovolní hasiči. Aktivní jsou i myslivci, obecní knihovna, škola a školka, ale i politické strany, které u nás v obci působí. Obec je přitom připravena všem, kteří chtějí být aktivní, podat pomocnou ruku.

Stejně jako se spolky se obec snaží spolupracovat i s našimi sousedy, okolními obcemi. Dlouhodobě tak například spolupracujeme s Klecany. Vždyť naše obce se doslova slévají v jeden celek a bez vzájemného porozumění a ochoty spolupracovat bychom si akorát vzájemně komplikovali život.

S našimi sousedy, ale i s dalšími obcemi pak spolupracujeme i v rámci svazku obcí Mikroregionu Mratínského potoka. Právě z tohoto základu přišla i nedávná iniciativa na utvoření místní akční skupiny Nad Prahou, do které se zapojily i obce z Dolního Povltaví. Právě díky této spolupráci by pro nás mohlo být snazší dosáhnout na peníze evropských fondů v novém programovacím období EU.

Jak vidno, spolupráce funguje. Doufám, že se nám ji podaří na všech úrovních i nadále rozvíjet tak, aby se nám žilo ve Zdibech ještě lépe.

 

Vyšlo ve Zdibském zpravodaji č. 1/2013