30. srpna 2022

Volební program ODS Zábřeh pro komunální volby 2022

MODRÉ PRIORITY PRO ZÁBŘEH

Zábřeh nepotřebuje revoluci. Ale evoluci ano! Rádi bychom nastartovali změny, protože rozvoj našeho krásného města tak trochu ustrnul. Můžete si toho všimnout sami – chybí nám třeba parkoviště, dům pro seniory, byty pro mladé nebo sportovní hala. Níže nabízíme naše priority - modré priority, které budeme po komunálních volbách prosazovat. Nemůžeme vyhovět úplně každému a na rovinu, všechno do posledního puntíku asi přes zastupitelstvo neprotlačíme. Ale to nevadí. Krůček po krůčku chceme Zábřeh vylepšovat, aby se nám tady krásně žilo, abychom na naše město mohli být hrdí a abychom se do něj rádi vraceli.

Určitě přijďte k volbám a pokud se rozhodnete svěřit svůj jedinečný hlas kandidátům ODS Zábřeh, slibujeme, že uděláme maximum, abychom vaši důvěru nezklamali.

Děkujeme za podporu!

Investice

• Není správné, abyste za babičkou a dědou museli jezdit jinam. Zasadíme se o vybudování domu pro seniory v Zábřehu.
  • Chcete žít v Zábřehu natrvalo? My taky, a proto musíme konečně řešit stavbu bytových domů.
  • K čemu je vám auto, když nemáte kde zaparkovat? Podpoříme vybudování nových parkovacích míst na sídlištích Krumpach a Severovýchod. Už tam dávno měla být.
  • Víme, že centrum Zábřeha není pupkem světa. Takže se více zaměříme i na okraje města a jeho místní části. Třeba ve Václavově máme v plánu postavit hřiště a venkovní posilovnu.
  • Věděli jste, že existují parkovací věže pro kola? My ano, jednu takovou chceme umístit u nádraží. Abyste si na vlak mohli zajet na kole a nemuseli utrácet za předražený benzin.
  • Máme rádi mrkvovou šťávu, jarní salátek a slivovici z vlastní zahrádky. Vy určitě taky a proto chceme rozšířit zahrádkářské kolonie v Zábřehu.

Život ve městě

• Jsme úspěšní – Zábřeh patří mezi nejlepší města v třídění odpadu. Děkujeme vám za to! A jsme proti zvýšení poplatků za svoz odpadu. Slibujeme, že případný návrh na zvýšení poplatku určitě nepodpoříme.
  • Nebojíme se novinek. Takže rozšíříme spolupráci se školami, jejichž studenti se chtějí do veřejného života taky zapojit. Fakt mají někdy dobré nápady.
  • Ano, taky máme neomezená data, ale kvalitní Wi-Fi se hodí. Už teď víme, kde přesně musíme internetové pokrytí v Zábřehu posílit.
  • Nejsme žádné filmové hvězdy, ale kamer se nebojíme. Takže se zasadíme o rozšíření kamerového systému ve městě. S nafilmovaným zlodějíčkem nebo vandalem má policie mnohem méně práce. A my klidnější spaní.
  • Taky jste někdy žádali město o grant a připadali si tak trochu nesví? S námi tento pocit nezažijete. Dobře totiž víme, že peníze města patří jeho obyvatelům a proto navýšíme grantové příspěvky jak v oblasti sociální, tak kulturní a přidáme i sportu.
  • Co by to bylo za ODSku, kdyby nepodporovala podnikatele. Těšíme se na společné schůzky se zábřežskými firmami. Povíme si, co je třeba udělat, aby se dařilo jim i našemu městu. Proto založíme podnikatelské grémium.
  • Chceme vést dialog o dalším smysluplném využití městských budov – Sušilova, Hněvkov, ubytovna na bazéně.

• Tenisky ani cvičky nevyhazujte. Podpoříme totiž stavbu nové sportovní haly.
  • Nevíte, co dětem k Vánocům? Kupte plavky a dětský župan. Budou se hodit, protože u městského bazénu chceme vybudovat wellness pro nejmenší. Byl to váš nápad – děkujeme!
  • Ani nás už nebaví jezdit na zimák do Šumperka. Proto chceme postavit nové víceúčelové hřiště na stadiónu, kde si v zimě můžeme zabruslit.
  • Kdo nešlape, není Čech. Můžete se spolehnout, že zvedneme ruku pro výstavbu nových cyklotras, cyklostezek a MTB trailů.

Kultura

• V zábřežském kulturáku jsme chodili do tanečních a na koncertech prožili neopakovatelné večery. Počítáme s opravou kulturního domu i budovy staré radnice – i tam by měl hrát kvapík!
  • Chceme jiný městský zpravodaj. Takový, kde si budeme moci přečíst i nepopulární témata a kritické hlasy od Zábřežanů. Aby každý, včetně nás, věděl, co je třeba zlepšit a kde musí radnice zabrat.
  • Budeme nadále podporovat šikovné pořadatele kulturních akcí. Raději oželíme jednu „betonovou investici“ a ušetřené milióny věnujeme do kultury, sportu, školských potřeb a volnočasových aktivit.