15. září 2022

Jak to vidím já

(Pravá 5) Členem místního sdružení ODS ve Velké Chuchli jsem teprve krátce, ale s názorovým prostředím, které prezentuje politika ODS, jsem sympatizoval již dávno předtím. Podání žádosti o členství tak bylo jen přirozeným krokem, ke kterému jsem v loňském roce dospěl, a byl jsem potěšen, že jsem byl na podzimním sněmu místního sdružení přijat všemi hlasy jeho členů.

Hned od samotného počátku jsem byl také příjemně překvapen zjištěním, že vnitřní pravidla pro jednání členů místního sdružení jsou přímým odrazem pravidel celorepublikových – existuje názorová diskuse a rozhodnutí jsou přijímána na základě většinového hlasování. Nehraje se tady žádná „politika jednoho muže“ anebo nějaká „hra na slepou bábu“.

Do ODS jsem vstupoval s názory, pohledy a nápady mladého člověka a s touhou pokusit se některé tyto pohledy proměnit v realitu. A protože jediný možný způsob, jak něco změnit, je jít, nebát se a o svých názorech přesvědčit chuchelské voliče, rozhodl jsem se jít aktivně do komunálních voleb a svou účastí na kandidátce ukázat, že i mladí lidé mají zájem pro Chuchli pracovat, že i oni mají své představy o životě a dění v Chuchli a že bych tyto představy chtěl proměnit ve skutečnost.

V pracovním životě se věnuji dětem jako fotbalo­vý trenér. Aktivně spolupracuji se základní školou ve Velké Chuchli např. při organizaci škol v přírodě anebo sportovních akcí. Tuto spolupráci bych chtěl jako zastupitel podpořit a dále rozvíjet. Je zapotřebí se podrobněji věnovat podpoře sportování dětí a vytvářet u nich návyk zdravého životního stylu. Klíčem pro tento rozvoj je dostatek sportovišť a ploch pro volnočasové aktivity. V první řadě se proto zasadím o obnovení provozu fotbalového areá­lu u Vltavy tak, aby opět sloužil svému účelu a poskytl sportovní vyžití také širší veřejnosti. Budu v této souvislosti iniciovat zřízení samostatného pracovního místa pro správce sportovních hřišť, která jsou dnes zanedbaná a jejichž správa probíhá nahodile. Rád bych se také zaměřil na spravedlivé rozdělování veřejných prostředků sportov­ním a zájmovým organizacím působícím v naší městské části. V neposlední řadě bude zapotřebí od základu změnit prezentaci naší městské části v digitálním světě a v prostoru sociálních sítí, který je blízký hlavně mladším občanům.

V posledních letech jsem velice často od svých vrstevníků slýchával různé námitky, že je to v Chuchli pořád stejné, v zastupitelstvu sedí ti samí lidé, ti se nedokážou dohodnout a nemá ani cenu se o nic pokoušet. Moje místo na kandidátce ODS je proto de facto hozená rukavice všem těm, kteří mají pocit, že to nelze změnit a že se nedá složení zastupitelstva rozumně občerstvit.

Za sebe říkám, že to určitě jde, stačí k tomu málo – jít 23. anebo 24. září k volbám a volit ODS.

Dnešek je ten správný čas Chuchli opět nastartovat!

Jan Pořízek

člen MS ODS Velká Chuchle
kandidát do ZMČ Praha - Velká Chuchle