13. září 2022

Volební rok

(Pravá 5) „Tak máme zase volební rok, to zas bude něco!“ řeknou si mnozí a jedním dechem dodají něco v tom smyslu, že je to v Chuchli stále stejné, samé hádání a urážky. „Škoda času chodit k volbám!“

Ba ne, vážení! Tentokrát to vážně může vyjít! Ačkoliv se to na první pohled nezdá, mnohé se za poslední rok změnilo a nutno dodat, že k lepšímu.

Po odvolání místostarosty Melichara a následném měsíčním „bezvládí“ zakončeném pragmatickou volbou MUDr. Piskáčka (ODS) do funkce starosty a MUDr. Schneiderové (nestr. za Hnutí pro Prahu) na post místostarostky se ukázalo, kdo je kdo v našem zastupitelstvu, komu jde o Chuchli a komu o vlastní korýtko.

Ukázalo se, kdo sedí v zastupitelstvu proto, aby hájil zájmy svých voličů, snažil se naplňovat volební sliby, a kdo je tam proto, aby jel jenom na sebe a své kamarády. Ukázalo se, kdo se chce a umí dohodnout o věcech potřebných pro rozvoj Chuchle a kdo ne.

Někdo tuto konfrontaci sám se sebou neustál a raději rezignoval na svůj mandát, někdo odešel do „názorové ilegality“ a někdo to řešil, jak byl zvyklý – tlačil ještě více na pilu, až praskala…

Zastupitelé za ODS hodili v té době všechny dosavadní emoce za hlavu a v mezích daných možností začali pracovat. A nejen to. Dokázali sobě i druhým, že umí nacházet většinově přijatelná řešení i ve zdánlivě patových situacích, že jsou skutečnou partou lidí, kteří mají na prvém místě zájmy Chuchle a jejích obyvatel a rozumějí jejich potřebám. Tyto priority postavili nade vše a nenechali se vydírat žádnými požadavky rádoby spekulantů na tu či onu politickou prebendu.

Bylo pak pro ně velkým zadostiučiněním, že se v zastupitelstvu našlo dost dalších kolegů, kteří postoji ODS porozuměli a přijali nabídnutou možnost věcné diskuse a rozumné spolupráce.

Není potřeba nikoho uvádět jmenovitě, naši voliči vědí své a ti další si mohou potřebné lehce zjistit anebo se nás přijít zeptat. My víme, komu poděkovat a na koho zapomenout.

Takže tento rok hlavu vzhůru a směle k volbám! Chuchelská ODS ukázala, že umí a že se s ní není čeho obávat. Je jen potřeba jí dát hlas v blížících se volbách. Její kandidáti vědí, co Chuchle potřebuje, a své voliče nezklamou!

Mgr. Pavel Klán, předseda MS ODS Velká Chuchle, kandidát na starostu

Pavel Klán

předseda MS ODS Velká Chuchle
zastupitel MČ Praha - Velká Chuchle