12. května 2021

Jak s parkováním na Barrandově

(Pětka) Dlouhodobě nepříznivá je situace s parkováním na barrandovském sídlišti, což mimochodem vyplynulo i z nedávného dotazníkového šetření mezi občany. Vedení radnice Prahy 5 proto chystá kroky, které by motoristům mohly pomoci.

Radní pátého obvodu před několika dny například schválili záměr zlepšit možnosti parkování v Lohniského ulici. Mělo by dojít k rozšíření stávající místní komunikace za účelem navýšení parkovacích ploch, které bezprostředně navazují na stávající parkovací pás s kolmým parkováním. Přibýt by tak do konce října mělo čtrnáct míst.

Nedostatek parkovacích míst na Barrandově je dlouhodobý problém, který řešíme. Obdobně jako v ulici Lohniského připravujeme navýšení parkovacích míst úpravou uličního profilu v ulicích Renoirova a Lamačova. Dále zpracováváme studii výraznějšího navýšení parkovacích míst u ulice Werichova přidáním parkovacího podlaží u stávajících parkovišť. Obdobné navýšení je možné i ve středové části parkoviště na konci ulice Lamačova. Po developerech pak požadujeme vybudování více parkovacích stání, než jim ukládají Pražské stavební předpisy,“ uvedl radní pro územní rozvoj Zdeněk Doležal (ODS).

Mgr. Zdeněk Doležal

radní MČ Praha 5
předseda místního sdružení Újezd
místopředseda ODS Praha 5

Štítky:
komentář