3. dubna 2020

Aktuality z odboru územního rozvoje

V čase nepříznivé epidemiologické situace odbor územního rozvoje stále funguje. Soustředíme se především na probíhající územní a stavební řízení a vydaná rozhodnutí stavebního úřadu, jelikož nečinnost v tomto směru by mohla naši městskou část výrazně poškodit.

Nyní například připravujeme odvolání proti rozhodnutí schvalující stavební záměr Rezidence Na Konvářce, který co do zastavěné plochy i objemu stavby výrazně převyšuje okolní rezidenční zástavbu. Odbor územního rozvoje dále pracuje na studiích a projektech zlepšující dostupnost a využití zeleně na území Prahy 5 a ověřujících studiích potřebného navýšení kapacit školských zařízení. Tyto studie a projekty budou následně představeny a projednány na výboru územního rozvoje.

Nejdále jsme s prověřující studií okolí Motolských rybníků a nového parku „Motolka“, která je nezbytným krokem mezi schválenou studií Motolského údolí a realizací. Po nalezení shody s odborem ochrany prostředí MHMP, který území spravuje, pošleme upravené zadání k vyjádření místním spolkům a posléze necháme zpracovat. Následně počítáme s představením veřejnosti a spoluprácí na finální podobě území.

U již schválených projektů investorů probíhá příprava memorand a smluv dle Zásad pro spolupráci s investory. Jako radní pro územní rozvoj mohu veřejnost, že nové soukromé investiční záměry a projekty neřešíme a nebudeme k nim přijímat žádná usnesení. To necháme na řádné projednání za účasti veřejnosti, až to situace umožní.

Mgr. Zdeněk Doležal

radní MČ Praha 5
předseda místního sdružení Újezd
člen oblastní rady ODS Praha 5

Štítky:
komentář