10. listopadu 2017

Dobře dostupné služby a vzdělání jsou klíčové

(www.ipetka.cz) Nejprve mi dovolte jménem klubu ODS poděkovat všem voličům za zodpovědný přístup k parlamentním volbám. V Praze 5 ODS ve volbách uspěla, děkujeme za důvěru. Dnes bychom vás rádi seznámili s našimi prioritami v oblasti územního rozvoje.

Zastáváme názor, že Praha 5 se musí dál rozvíjet, obytná výstavba však musí být doprovázena kvalitní dopravní infrastrukturou, veřejnou vybaveností i zelení.

Pro nás tři zásadní kritéria kvalitního bydlení. Pro konkrétní podobu výstavby je pro nás důležité hledání shody mezi investorem, městskou částí a místními občany. Zajištění dostatečných kapacit základních a mateřských škol je nutnost a požadujeme finanční či jinou spoluúčast investorů. Služeb, které potřebují stávající i noví obyvatelé, je více, od zajištění zdravotní péče po obchody a restaurace. Proto po investorech požadujeme vybudování dostatečných komerčních prostorů v parterech bytových domů i administrativních budov.

Praha 5 je žádanou lokalitou pro bydlení – i díky velkému množství zeleně. Pracujeme na lepší dostupnosti i využitelnosti parků, na dostatek zeleně myslíme i u nových projektů, jako je Smíchov City či dostavba sídliště Barrandov.

Mgr. Zdeněk Doležal

předseda místního sdružení Újezd