13. listopadu 2019

Výstupy z jednání Rady města Třeboně ze dne 05. 11. 2019

Téma: zveřejnění nájmu bytů, bydlení v Třeboni

Město Třeboň zveřejní pronájem dvou městských bytů

Radní města Třeboně schválili zveřejnění nájmu dvou bytů. První se nachází v ulici Rožmberská a druhý na Masarykově náměstí.

V prvním případě se jedná o byt 1+1 s výměrou 39,73 m2 v Rožmberské ulici číslo popisné 34/I. Zájemci se mohou o byt ucházet formou obálkové metody. Minimální cena pro nabídky je stanovena na 70,- Kč/m2/měsíc. Byt je situován jako samostatný byt na dvorku domu a je vybaven kuchyňskou linkou, sporákem, digestoří, krbovými kamny a plynovým kotlem s ohřevem vody. V roce 2015 zde byla provedena celková rekonstrukce a v dalším roce pak byla opravena izolace proti zemní vlhkosti, výměna okna a vstupních dveří celkem za 880 tis. Kč.

Druhý byt má dispozici 3+1 s výměrou 88, 87 m2 na Masarykově náměstí číslo popisné 87/I. Minimální cena pro nabídky bude stanovena na 90,- Kč/m2/měsíc. Byt je situován ve třetím nadzemním podlaží na dvorku a je vybaven kuchyňskou linkou, sporákem, bojlerem, krbovými kamny a elektrickými přímotopy. Byt byl zrekonstruován celkovým nákladem 300 tis. Kč, kdy byly opraveny dřevěné podlahy, vyměnila se kuchyňská linka, obložení a vybavení koupelny a WC.

Uchazečem o tyto byty může být každý občan s bydlištěm v Třeboni a místních částech nebo se stálým pracovním místem v této lokalitě po dobu minimálně 6 měsíců. Před uzavřením nájemní smlouvy bude uhrazena kauce ve výši 3 měsíčních nájmů. Nájmy bytů budou zveřejněny po dobu 15 dnů na úřední desce.

„Byty budou pronajaty těm zájemcům, kteří předloží nejvyšší nabídku. Nabídky budou posouzeny v rámci komise, která byla jmenována radou města,“ doplnila zprávu místostarostka Jana Grammetbauerová.

Téma: invalidní parkování, zvláštní užívání místní komunikace, pomoc zdravotně postiženým

Další vyhrazené parkování pro invalidy v Třeboni

Radní města Třeboně jsou oprávněni udělovat souhlas popřípadě zamítnout žádost občanů o zvláštní užívání místní komunikace pro vyhrazené parkovací stání. Na posledním jednání rady byl takto udělen souhlas pro obyvatelku Třeboně, která podala na městský úřad žádost. „Paní je držitelkou průkazu ZTP a průkazu označujícího vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou. Přidělili jsme jí místo v blízkosti 50 m od domova, jelikož posudek lékaře obsahuje vyjádření, že je paní schopná chůze a nepoužívá invalidní vozík.“ doplnil rozhodnutí radních starosta města Jan Váňa. Pro vyhrazené stání v Husově ulici bude využita plocha před vchodem do bývalé prodejny elektrospotřebičů, kde je vodorovným značením zakázáno stání. „Hendikepovaným občanům tímto rozhodnutím rádi usnadníme mobilitu, a pokud je možnost, vždy vyjdeme vstříc a nalezneme vhodné řešení pro vyhrazené parkování,“ uvedl starosta Váňa.

Téma: ohňostroj, novoroční oslavy, souhlas s provedením ohňostroje

V Třeboni novoroční ohňostroj rozzáří oblohu

Na posledním jednání rady města byl udělen souhlas s provedením ohňostrojné práce, který je požadován v souvislosti se zavedením nových předpisů k provádění těchto prací.

Ohňostroj bude odpálen na tradičním místě jako v předcházejících letech vpravo za Hradeckou branou u Zlaté stoky směrem k Bistru u kapra a na radniční věži.

„V poslední době se některá města rozhodla pro zrušení ohňostrojů, nebo je nahrazují videomappingem či laserovou show. To je většinou spojené s velkými výdaji a hluku se tímto krokem nevyhnou, jelikož je doprovázen hlasitou hudbou. Mnoho občanů se již na ohňostroj dotazovalo, proto jsme se rozhodli v tradici pokračovat,“ doplnila rozhodnutí radních místostarostka Jana Grammetbauerová.