30. října 2019

Výstupy z jednání Rady města Třeboně ze dne 22. 10. 2019

Tisková zpráva – výstupy z jednání Rady města Třeboně ze dne 22. 10. 2019

Vydáno 23. 10. 2019

Téma: zveřejnění záměru nájmu bytu, Dům s pečovatelskou službou, seniorské bydlení

Zájemci o seniorské bydlení mají další šanci

Radní města Třeboně na svém posledním zasedání schválili zveřejnění záměru nájmu bytu o velikosti 1+0 o výměře 34 m2. Jedná se o byt v Domě s pečovatelskou službou (DPS). Byt se nachází v ulici Svatopluka Čecha. Byt je určen pro osoby, které pobírají starobní či invalidní důchod s trvalým bydlištěm v Třeboni a místních částech.

Výběr nájemce bude podléhat platným pravidlům města pro přidělování bytů. Zájemci složí jistotu ve výši 3 tis. Kč na účet města nejpozději den před stanoveným termínem pro přihlášení do výběrového řízení na pronájem bytu. Tato jistota se stává zálohou na úhradu nájemného a služeb spojených s užíváním bytu. Neúspěšným žadatelům bude jistota vrácena.

„Záměr bude v brzké době zveřejněn na úřední desce města Třeboně po dobu 15 dnů. Všichni žadatelé evidovaní v seznamu žádostí o byt v DPS obdrží písemnou informaci o záměru nájmu bytu, aby se mohli přihlásit.“ Doplnila informaci místostarostka Jana Grammetbauerová.

Téma: zveřejnění záměru nájmu bytu, bydlení v Třeboni

Město Třeboň zveřejní pronájem městského bytu

Radní města Třeboně schválili zveřejnění záměru pronájmu bytu ve Staré Hlíně. Jde o byt 1+1 s výměrou 50 m2 v čísle popisném 27. Zájemci se mohou o byt ucházet formou obálkové metody. Minimální cena pro nabídky bude stanovena na 60,- Kč/m2/měsíc. Uchazečem může být každý člověk bydlištěm v Třeboni a místních částech nebo se stálým pracovním místem v této lokalitě po dobu minimálně 6 měsíců. Byt je v druhém nadzemním podlaží a je vybaven kuchyňskou linkou, bojlerem a elektrickými přímotopy. Byt je nově zrekonstruován v hodnotě 80 tis. Kč. Byt bude zveřejněn po dobu 15 dnů na úřední desce.

Téma: hospicová péče v Třeboni, Hospicová péče sv. Kleofáše,

Posílení hospicové péče v Třeboni

Jihočeský kraj vytvořil novou metodiku posuzování významnosti sociálních služeb a jejich zařazení do sítě poskytovatelů služeb. Radní města Třeboně schválili dle výsledků metodik a doporučení odboru sociálních věcí navýšení pracovních úvazků v oblasti terénní hospicové péče. „O tyto služby je zvyšující se zájem, jelikož dle demografických ukazatelů nám stárne populace ve městě. Tyto služby významně pomáhají nejen pacientům samotným, ale i osobám o ně pečujícím a v závěru i pozůstalým. Služba sama o sobě znamená pomoc lidem na konci života na odborné úrovni a důstojně. Je nutné tyto služby podpořit a udělit pozitivní vyjádření ze strany vedení města a jeho rady.“ Dodala k této problematice místostarostka Jana Grammetbauerová.