17. října 2019

Výstupy z jednání Rady města Třeboně ze dne 08. 10. 2019

Téma: dotace zájmových činností, Mikulášská besídka, Dům dětí a mládeže, Senioři ČR z.s.

Dotaci získají Senioři a Mikuláš

Radní města Třeboně na svém posledním zasedání přidělili dotace určené na podporu zájmových činností pro rok 2019 z druhé vlny výzvy. Radním byly předloženy tři žádosti od dvou žadatelů. Prvním žadatelem byla místní pobočka Třeboň sdružení Senioři České republiky a druhým Třeboňská pobočka Domu dětí a mládeže Jindřichův Hradec. Obě organizace příspěvek získají. Senioři obdrží 5 tis. Kč na dofinancování své činnosti a Dům dětí a mládeže použije 7 tis. Kč na uspořádání Mikulášské besídky v KKC Roháč 07. 12. 2019.

„Třetí žádost Domu dětí a mládeže určenou na účast v soutěžích Taneční skupina roku a Czech dance masters nebylo možné podpořit. Tyto soutěže budou konány až v příštím roce a pravidla přidělování dotací nám neumožňují z letošního rozpočtu financovat akce, které se uskuteční v roce následujícím.“ doplnila rozhodnutí radních místostarostka Jana Grammetbauerová.

Téma: dotace v oblasti kultury a cestovního ruchu, Třeboňská nokturna, zimní abonentní koncerty, ABOKO 2019

Dotace města Třeboně na Zimní abonentní koncerty Spolku Třeboňská Nocturna

Radní města Třeboně na svém posledním zasedání doporučili zastupitelstvu města schválit udělení dotace z oblasti kultury a cestovního ruchu žadateli, kterým je Spolek Třeboňská Nocturna. Příspěvek ve výši 100 tis. Kč poputuje na pořádání Zimních abonentních koncertů ABOKO. Tento tradiční a úspěšný cyklus koncertů vážné hudby se bude konat od října tohoto roku v divadle J. K. Tyla. Jedná se o šest koncertů s předpokládaným rozpočtem 509 tis. Kč.

„Jsem ráda, že dotace půjde na tuto akci. Jedná se o tradiční největší hudební cyklus v jižních Čechách, na kterém vystupují špičkoví umělci. Pravidelně se v podzimním a zimním období zaplňují místa Divadla J. K. Tyla posluchači, kteří si v domácím prostředí Třeboně mohou vychutnat hudbu nejvyšší úrovně. Obzvláště oceňuji fakt, že občanům Třeboně je tradičně nabízena výrazná sleva na vstupném.“ doplnila informaci místostarostka Jana Grammetbauerová.

Téma: tělovýchova, sport, činnost vedoucích oddílů, kroužky, sportovní trenéři, práce s dětmi a mládeží

Podpora sportu, činnosti oddílů a kroužků pro děti a mládež z Třeboně

Druhá vlna dotací města Třeboně v oblastech tělovýchovy a sportu spolu s oblastí podpory činnosti oddílů, kroužků a trenérů při práci s dětmi a mládeží má své úspěšné žadatele. Těšit na dotaci se může například TJ Jiskra Třeboň, SK Boxing, Junák nebo oddíl Zálesáci Třeboň. Jednotlivé žádosti byly posouzeny v rámci zasedání Komise mládeže a sportu. Návrhy následně komise předložila ke schválení radním.

Peníze poputují například na účast oddílu jachtingu z TJ Jiskra Třeboň na Mezinárodních závodech lodní třídy Optimist Halloween Cup 2019. Tyto závody se budou konat koncem října v italském městě Garda. Jiskra získá na reprezentaci města 15 tis. Kč.

Boxeři získají v rámci dotace 11,5 tis. Kč a třeba Junák – český skaut může počítat s příspěvkem ve výši 35,7 tis. Kč. Největší částku z této dotace by měla obdržet TJ Jiskra. V tomto případě radní doporučili zastupitelstvu města schválit dotaci, jelikož není v jejich kompetenci. „Jiskra má mnoho oddílů a ochotných trenérů, kteří se věnují svým svěřencům. Děti a mládež z Jiskry nás výborně reprezentují a dosahují skvělých výsledků, což je třeba náležitě ocenit a činnost klubu a trenérů podpořit.“ dodal k rozhodnutí rady města starosta Jan Váňa.

Téma: maraton, finanční dar, Interlaken

Třeboňští maratonci obdrží finanční dar

Za reprezentaci města Třeboně na maratonu ve švýcarském Interlakenu získají dva běžci finanční dar ve výši 8 tis. Kč. Pan Martin Košina a Ondřej Fliegel zastupovali město Třeboň nejen při samotném závodu, ale i v rámci setkání se starostou Interlakenu a dalšími organizacemi zapojenými do akce.

„První kilometry závodu vedly městem, kde byla výborná atmosféra a spousta diváků. Až do 25tého kilometru byla trať víceméně rovinatá a bylo důležité zejména ušetřit co nejvíce sil na druhou část, která vede prakticky pořád do kopce. Na startu bylo přibližně 4000 závodníků a my jsme běželi v nejhustší části startovního pole, takže to dobře utíkalo a setkali jsme se s běžci z celého světa. Stanovené cíle jsme nakonec oba splnili a oproti časovému limitu jsme doběhli s velkou rezervou (Ondrův čas 5:48, Martinův čas 5:53).“ dodal ke zprávě o průběhu celé akce jeden z běžců, pan Martin Košina.

„Poskytnutý finanční dar bude sloužit na pokrytí výdajů spojených s cestou. Mají můj velký obdiv a děkuji jim tímto, že nás takto úspěšně reprezentují ve světě.“ doplnila informaci místostarostka Jana Grammetbauerová.