19. září 2019

Koktejl desinformací

Krásnou ukázku namíchání opozičního koktejlu desinformací a smícháním dvou témat předvedl při zastupitelstvu zastupitel Vopátek. Při projednávání zveřejnění záměru prodeje bytu 2+1 v prvém patře bez výtahu v domě s tržním nájemným, vytápěným elektrickým topením. Podobných bytů bylo v minulosti nabídnuto k prodeji mnoho. Zastupitel Vopátek začal zeširoka roztáčet kolotoč otázek, kterými vypointoval příběh o asociálním vedení radnice a radnici samotné. Příběh o člověku v ekonomické a zdravotní nouzi, pro kterého by předmětný byt byl vysvobozením z jeho složité situace, se kterou ti zlí pravičáci odmítají cokoli dělat. Situace, na kterou se velice špatně reaguje a zastupitelé vypadají před veřejností asociálně.

A co kdybychom se podívali na celý příběh z jiné - rozuměj racionální strany. Daná osoba nemá zájem o běžný městský byt, ale má podanou žádost o byt v Domě s pečovatelskou službou. Jelikož se v Domě s pečovatelskou službou byt 1+0 uvolnil, bude posouzena její žádost společně s ostatními zájemci, podle nastavených pravidel v bytové komisi a následně radou města. Tato pravidla nejsou nová a stejně se postupovalo i v minulém volebním období.

Každou tíživou bytovou situaci řeší se žadatelem pracovnice odboru školství a sociálních věcí, ale pouze pokud žadatel projeví zájem. Takže tady máme osobu v tíživé ekonomické a zdravotní situaci, která má zájem o byt v Domě s pečovatelskou službou s výtahem. A opět si zopakujeme návrh pana Vopátka, který pro zmíněnou osobu navrhuje přidělení bytu 2+1 v prvém patře bez výtahu v domě s tržním nájemným. Přičemž daná osoba o takový byt nežádá, ani nestojí …..

Proč se tedy musí zastupitelstvo zabývat vykonstruovanou kauzou a neexistujícím problémem s přidělováním městského bytu?