25. ledna 2024

Jaký bude rok 2024?

(Slivenecký mramor) To je otázka, na kterou není lehká odpověď. Jistě si každý z nás přejeme, aby byl úspěšný, abychom byli všichni zdraví a také, abychom se měli dobře. 2024 není žádné magické datum, ale naším cílem je, aby byl právě tento rok ve znamení aktivit, které pro nás, občany Slivence, budou obohacením kulturního a společenského života. Na první půlrok chystáme hned tři eventy, o kterých si myslíme, že zaujmou.

Rok 2024 znamená pro slivenecký fotbal 100 let fungování a nám se ve SPOLU podařilo dohodnout prestižní souboj starých gard Slivence a Řeporyjí. A bude to souboj okořeněný o slavná jména z kulturního světa v obou týmech. A aby byl souboj opravdu na ostří nože, půjde také o souboj současného starosty Řeporyjí s budoucím starostou Slivence. Těsně před koncem školního roku si děti, a pevně doufáme i rodiče, užijí druhý ročník modelářské show, kterou budeme v rámci SPOLU pořádat společně s Pecka modelář. První ročník byl ve znamení deště, teď pevně doufáme v dobré a konstantní příjemné počasí, které přiláká o poznání více vyznavačů modelů letadel, autíček, nebo lodiček. No a třešničkou na dortu by měl být první ročník Sousedského food festivalu, od kterého si SPOLU slibujeme opravdu zajímavé, netradiční a autentické kulinářské zážitky.

Co se týká našeho aktivního zapojení do chodu obce, tak se i nadále budeme snažit být autentickou opozicí k současnému vedení obce. Po více než roce jsme se rozkoukali v tom, jak MČ Slivenec funguje zevnitř a myslíme si, že nastal čas, pokusit se prosadit změny, které budou ke prospěchu všech obyvatel Slivence. Pravda, politickou sílu na to zatím nemáme, ale odhodlání, odvahu a odolnost rozhodně. Budeme rádi, pokud se na nás budete v roce 2024 obracet s podněty, nebo s návrhy, které chcete tlumočit současnému vedení obce. Náš tým SPOLU je ve vší vážnosti posune dál.

Jo a jestli máte nápad na nějakou pěknou akci, rozhodně nám napište.

Děkujeme za přízeň.

Za koalici SPOLU

Petr BÜRGER, odsslivenec@seznam.cz

Petr Bürger

předseda MS Slivenec
člen zastupitelstva MČ Praha - Slivenec

Štítky:
komentář