9. dubna 2024

Máme vlastní návrh využití obecního pozemku!

(Slivenecký mramor) Jistě se vám před časem dostala do rukou „anketa“, která měla otestovat zájem obyvatel Slivence o tom, jak lze využít pozemek mezi areálem AFK Slivenec a ulicí k Barrandovu. Jak jsme se dozvěděli na posledním zastupitelstvu, tak prý vyhrál návrh přírodní zelené plochy. Ostatní návrhy současného vedení byly také nepřekvapivé: koupaliště, park a druhé fotbalové hřiště. Přírodní zelená plocha, které je zde v okolí opravdu hodně, prý dostane zelenou a nikdo se nepozastavuje nad tím, že k celé věci nepředcházela větší diskuse. Opět známka toho, jak to ve Slivenci funguje!

Podle našeho názoru je potřeba více ambiciózní plán a proto bychom rádi představili náš vlastní návrh, který bude mít větší dopad pro širší veřejnost. Na pozemku mezi areálem AFK Slivenec a ulicí k Barrandovu chceme vybudovat multifunkční sportovní centrum PLUM Sport Slivenec.

Idea je taková, že půjde o zastřešené sportovní zařízení, jehož základem bude umělá sportovní plocha. Využívat se bude pro nově vzniklý tenisový klub, golfové lekce (trenažér), badminton, volejbal a další. Součástí bude posilovna, prostor pro bojové sporty, lezecká stěna, sauna a moderní kavárna určená širší veřejnosti. Výhledově třeba také sportovní dětská skupina.

Cílem tohoto návrhu je vytvoření kultovního místa, kde se budou lidé scházet nejenom za sportem, ale také posedí v moderním prostředí kavárny. Sekundárním cílem je přivést do Slivence návštěvníky z jiných částí města, aby podpořili místní drobné podnikání.

Zastřešené sportovní centrum chápeme jako velkou příležitost pro zvýšení atraktivity Slivence. Kromě tradičního a kvalitně rozvinutého fotbalu, chceme alternativní místo pro rozvoj dalších pohybových aktivit pro širokou veřejnost. Budeme rádi, pokud naši představu podpoříte v petici, kterou právě chystáme. Více již brzy na www.plumsport.cz

Pokud máte k našemu návrhu názor, rozhodně nám napište.

Děkujeme za přízeň

za koalici SPOLU

Petr BÜRGER, odsslivenec@seznam.cz

Petr Bürger

předseda MS Slivenec
člen zastupitelstva MČ Praha - Slivenec

Štítky:
komentář