20. září 2022

Co by měli vědět občané Slivence o Petru Bürgerovi?

(SPOLU pro Slivenec) Je mi 50 let a již několik let zde žiji s manželkou Terezou a dcerou Vanessou. Jsem sportovně založený, rád věci promýšlím a jsem týmovým hráčem. To vidím jako velmi dobrý předpoklad pro vedení koalice, kterou jme zde na Slivenci vytvořili.

Proč jste se rozhodl kandidovat na úřad starosty? Bylo to pro vás snadná volba?

Rozhodnout se pro kandidaturu na místo starosty pro mě zas tak těžké nebylo. Stačilo se zeptat sám sebe, jestli jsem ochoten podstoupit určitá omezení a zda chci pomoci své městské části. Odpověď byla jednoduchá – ano, chci. Myslím, že v naší městské části je řada věcí, které je potřeba zlepšit. Osobně nepatřím mezi lidi, kteří si jen stěžují, ale pro změnu nic neudělají. A přesně proto jsem se rozhodl kandidovat – chci pro Slivenec reálně něco udělat.

Jaké jsou Vaše hlavní cíle ve vedení městské části?

Hlavními body jsou změny v oblastech transparentnosti hospodaření, zlepšení životního prostředí, návratu drobného podnikání a zlepšení digitalizace městské části.

Co byste zde ihned změnil?

Úplně prvním úkolem, který bych si zadal, je zásadní změna v komunikaci s občany. Podle mnoha mých přátel a známých je chování dosavadního vedení přinejmenším přehlíživé až arogantní.

Doba, ve které jste se rozhodl kandidovat, není snadná, jsme uprostřed hluboké hospodářské krize a vysoké inflace, myslíte, že se tyto skutečnosti nějak projeví v životě městské části?

Ano, samozřejmě, že se projeví. Naším úkolem je i na této úrovni vedení, pomáhat lidem. Pochopitelně nemáme rozpočtové možnosti jako třeba kraje a stát, ovšem hlavní pomoc vidíme v nasměrování lidí k efektivním úsporám energií, pomoci s využitím alternativních zdrojů či s vyřízením státních dotací. Rozhodně nenecháme nikoho ve štychu. Současné dění a vývoj bereme vážně a s velkým respektem.

Kde vidíte naší obec za 5 let?

Za 5 let vidím Slivenec modernější a prosperující. Energie, kterou do toho hodláme jako koalice Spolu vložit, jistě naplní naše ambice.

Co byste chtěl vzkázat svým spoluobčanům?

Ať se nebojí změny. Ta je přirozeným a ozdravným procesem. Stagnaci si nemůžeme nikdo z nás v současné době dovolit, a proto bych je chtěl požádat, aby v září šli volit. Pokud se rozhodnou pro nás, tak mohu slíbit tým odborníků, který se rozhodně nebojí práce a dotahuje věci do konce.

Petr Bürger

předseda MS Slivenec
lídr kandidátní listiny SPOLU pro Slivenec