10. září 2018

Volební program ODS Sadská pro komunální volby 2018

10 bodů pro lepší Sadskou

1.Náměstí jako výkladní skříň města

Chceme dát náměstí a jeho okolí podobu, kterou si zaslouží. Náměstí má být vizitkou města. Výsledná podoba by měla vzejít z celospolečenské diskuse a návrhů architektonických studií. Sadské náměstí má vypadat tak aby na něj mohl být každý občan města právem hrdý. Při rekonstrukci chodníků a ulic budeme postupovat systematicky a dbát ne jejich jedinečný ráz.

2. Rekonstrukce budovy Muzea

Chceme zrekonstruovat budovu Muzea na Palackého náměstí a vytvořit tak zázemí pro aktivity mládeže, seniorů i spolků. V rámci rekonstrukce přidáme výtah, aby se budova stala bezbariérovou

3. Vyrovnané hospodaření města

Veřejné investice budeme směřovat ke smysluplným a udržitelným projektům. Nebudeme zbytečně zadlužovat město, chceme jej budoucím generacím předat v dobré fiskální kondici. Všechny projekty a investice budeme připravovat a realizovat s ohledem na hospodaření města. Sadská by vždy měla mít vyrovnaný rozpočet.

4. Bezbariérová radnice

Město by mělo jít příkladem, proto chceme upravit vnitřní prostory radnice a přidat výtahovou šachtu, tak aby se budova městského úřadu stala bezbariérovou. Skutečně otevřená radnice je otevřená i pro ty, pro které je schod vážnou překážkou.

5. Veřejná zeleň

O veřejnou zeleň se chceme starat s péčí, kterou si zaslouží. Vysadíme náhradu za stromy v minulosti vykácené. Vysazovat budeme především domácí druhy (lípa, dub, buk) vhodně doplněné o stále zelené dřeviny.

6. Pro rodiny

Zřídíme městský fond bydlení, který bude určen především pro rodiny s dětmi, dále pak pro rekonstrukce fasád a další projekty, které povedou ke zlepšení bydlení. Chceme zlepšit kvalitu dětských hřišť a rozšířit jejich počet.

7. Pro seniory

Zasadíme se o zřízení druhého domu s pečovatelskou službou. V zrekonstruované budově Muzea vytvoříme městský klub seniorů. Chceme tak zpříjemnit život našim seniorům a vytvořit zázemí pro jejich setkávání a aktivity.

8. Pro mladé

Budeme podporovat všechny, kteří aktivně pracují s mladými lidmi. Chceme, aby se město stalo plnohodnotným partnerem pro všechny, kteří věnují svůj čas a energii práci mladými lidmi.

9. Pro spolky

Spolky jsou důležitou součástí naší společnosti a nabízí řadu možností vyžití jak pro mládež, tak pro seniory, proto je budeme finančně podporovat. Chceme, ale nastavit jasná pravidla pro spolky, které žádají o veřejné prostředky.

10. Pro rozvoj turistického ruchu

V rámci rozvoje turistického ruchu chceme zřídit naučnou stezku po památkách města a zasadit se o vybudování rozhledny na sadském kopci.