16. března 2015

Mlčící otevřená radnice

Zdá se, že koalice vládnoucí řevnické radnici složená ze slepence Hnutí ANO, TOP 09, Našich Řevnic a Mladého hlasu Řevnic nastolila pod rouškou programu otevřené radnice a koncepčnosti nový politický styl. Ten se vyznačuje náhlými a absurdními kroky, o kterých zarytě mlčí.

Již v půlce února na post místostarosty města a radního rezignoval Pavel Drhlička. Zároveň se vzdal i svého zastupitelského mandátu. Na jeho místo v zastupitelstvu se tak dostala Marie Reslová. Rezignoval prý kvůli vleklým zdravotním problémům a osobním důvodům. Stalo se tak ani ne čtyři měsíce po podpisu koaliční smlouvu. Je tedy k zamyšlení zda vleklý zdravotní problém trvá jen několik málo měsíců a zda o osobních důvodech nemohl vědět předem. Být jeho voličem, tyto důvody mne velice zajímají. V případě, že rezignoval z vlastního rozmaru či jen neunesl tlak veřejnosti, který na sebe svým chováním upoutal, bych to považoval za zradu důvěry. A je to zrada zejména těch 298 lidí, kteří mu dali svůj hlas. Na chování města je však nejpozoruhodnější, že se snaží tuto událost zamést pod koberec a zatajit. Jak jinak si vysvětlit, že ani po měsíci od rezignace se o ní na webu města neobjevila žádná zpráva natož nějaká rozumné zdůvodnění. Pavel Drhlička tak dále figuruje v seznamu zastupitelů i radních.

Druhým příkladem budiž konec šéfredaktora Ruchu Tomáše Hromádky. Koalice se zavázala k vypsání výběrového řízení na nového šéfredaktora radničního periodika. Nic proti tomu, ale cesta, jakou se vedení města vydalo, je přinejmenším podivná. Na jejím konci stojí rozpadlá redakční rada, titul bez šéfredaktora, který byl pod tlakem donucen odstoupit a zastupitelka (možná dokonce radní) Marie Reslová pověřená dočasným vedením Ruchu. A web města? Mlčí a mlčí. Nezbývá než jen se ptát, kam se poděl onen slavný kodex dobrého radničního periodika.  

Jan Hlaváček

pokladník místního sdružení
člen strany