Mgr. Miroslav Knotek

místopředseda místního sdružení
člen oblastní rady

Václava Balého 23/3
153 00  Praha – Radotín

Životopis

Moje profese

Vystudoval jsem Pedagogickou fakultu na Západočeské univerzitě v Plzni a poté Školský management Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Po studiích jsem 13 let učil na základní škole, jeden rok jsem pracoval jako projektový manažer. Od roku 2006 jsem radním a prvním místostarostou Městské části Praha 16 – Radotín.

Od roku 2001 jsem starostou Sokola Radotín, působím také jako člen školské rady Základní školy Praha-Radotín a SOU Pod Klapicí, předseda Správní rady radotínská o.p.s (provozovatel bazénu, sportovní haly a biotopu) – vše bez nároku na honorář.

Moje zájmy

Je to zejména sport. Vyrostl jsem v TOM Radotín. Rád lyžuji, hrál jsem hokej za Černošice, ale hlavně celý život se pohybuji kolem lakrosu. Jsem členem a bývalým hráčem LCC Radotín, lakrosový trenér, bývalý hráč a trenér českého národního týmu, účastník Mistrovství světa a Mistrovství Evropy. Také se zajímám o historii.

Můj vztah k Radotínu

V Radotíně jsem se narodil, chodil jsem zde do školy a žiji tady se svou rodinou po celý život. Berounka a její okolí byla naším hřištěm, takže se cítím jako kluk od Staré řeky. Měl jsem to štěstí, že jsem se díky důvěře Radotíňáků mohl od roku 2006 podílet na přeměně Radotína. Mám radost ze všech projektů, které se zde podařily realizovat a které slouží místním občanům – od dětí po seniory. Myslím, že se stačí rozhlédnout kolem sebe a každý vidí, jak se Radotín od roku 1989 proměnil. Ten posun je neskutečný, není lepší místo pro život než v Radotíně.