ODS Radotín: Velké investice, ale také méně rozhodování

11. června 2024
ODS Radotín: Velké investice, ale také méně rozhodování

(Radotínské noviny) Reakce na téma: Co Radotínu dalo a vzalo připojení k Praze před 50 lety?

I když mnozí obyvatelé Radotína i nadále při cestě směrem na Smíchov nebo hlavní nádraží hovoří o cestě do Prahy, jsme i my už půl století pevnou součástí hlavního města. A přestože Praze vděčíme za náš rozvoj spojený především s porevoluční érou a financováním staveb, jako jsou biotop, bazén, rozšířená Koruna, škola, nebo různých sportovišť, možná Radotín stejně jako další okrajové části velké změny ještě čekají.

Vedení hlavního města totiž plánuje další nárůst počtu obyvatel, což naznačuje chystaný Metropolitní plán. Připomínáme, že městské části nerozhodují, případně mají omezené možnosti rozhodovat o tom, jak hustou zástavbu si do svého katastru pustí. Poslední slovo mají magistrátní instituce či exekutivní orgány hlavního města Prahy. V sousedních Lipencích už se chystají plány na více než dvojnásobný nárůst počtu obyvatel. Také ve Velké Chuchli, v sousedství dostihového závodiště, plánují velkou zástavbu.

I proto jsme už před časem přijali v zastupitelstvu usnesení na změnu stávajícího územního plánu, které podporovalo sportovní využití lokality na rozhraní Velké Chuchle a Radotína. Vizualizace kryté sjezdovky s tím nesouvisely, žádný konkrétní návrh v podobě stavební dokumentace takového sportoviště jsme neprojednávali. Jednalo se pouze o funkční využití území. Nyní to vypadá, že na tomto území v katastru Velké Chuchle vyrostou byty.

Z toho všeho je patrné, že nám Praha mnoho dává, ale také si bere.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář