14. listopadu 2023

ODS Radotín: Nová třída zajistí dostatek míst

(Radotínské noviny) Reakce na téma: Jak hodnotíte nabídku a kvalitu předškolního vzdělávání v Radotíně?

Radotínská školka se právě rozšiřuje o novou třídu, která zaručí dostatečnou kapacitu předškolního vzdělávání i do příštích let. Nemusíme tak řešit problémy s přeplněnými třídami nebo s odmítáním dětí kvůli nedostatku míst, jak to vídáme v jiných pražských čtvrtích.

Stejně jako u základní školy platí i pro školku, že jejím zřizovatelem je městská část. Dlouholetá ředitelka Věra Rohlíková se rozhodla nepokračovat ve své funkci a příští rok na jaře proto budeme hledat její nástupkyni nebo nástupce. Věříme, že vedení radnice v součinnosti s kompetentními pracovníky ministerstva školství a magistrátního školského odboru vybere člověka, který zajistí kvalitní předškolní vzdělávání našich nejmladších spoluobčanů, včetně využití moderních trendů.

Letos mezi rodiči a pracovníky mateřské školy proběhla anketa, která anonymně zjišťovala, kde jsou silné a slabší stránky školky. Nové vedení bude mít díky tomu v ruce od začátku svého působení informace, na jejichž základě může fungování školky dále vylepšit. Radotínská radnice si s pomocí ankety chtěla rovněž ověřit oprávněnost některých kritických hlasů, o nichž někteří rodiče předškolních dětí diskutují, ale za zřizovatelem s nimi oficiálně nepřišli. Anketa však vyzněla pro školku vcelku pozitivně.

Jsme zároveň rádi, že v naší městské části fungují i soukromé mateřské školy (největší z nich je Petrklíč) a vytvářejí tak zdravou konkurenci v nabídce vzdělávání dětí.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář