14. září 2023

ODS Radotín: Větší bezpečí a komfort

(Radotínské noviny) Reakce na téma: Radotínské lávky jsou dokončené. Co Radotínu přinesou?

Radotín má dvě nové lávky, které přinášejí více bezpečí a komfortu pro naše občany! Obě přitom vznikaly za trochu jiných podmínek.

Lávka přes Berounku byla testem manažerských dovedností vedení radotínské radnice. Povodněmi poničená lávka čekala dlouho na rekonstrukci. Hlavní město, které se o pražské mosty stará, vyhlásilo soutěž, ta však zůstala na několik let zablokovaná u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

Když se dlouho nic nedělo, přišli jsme s nápadem původní řízení zrušit a vyhlásit novou soutěž. Se zástupci hlavního města jsme se dohodli na převzetí managementu celé akce. Navíc jsme navrhli mnohem levnější cestu, která představovala náhradu původní lávky za novou ocelovou. Betonová by přišla asi na dvojnásobek, a navíc by na Berounce působila příliš mohutně. To vše v kontextu úspěšného podnětu na novelizaci zákona o vnitrozemské plavbě, díky kterému byla Berounka vyňata ze seznamu řek vhodných ke splavnění.

Urychlený proces a spolupráce se špičkovým duem Pleskot–Janata (architekt–projektant) umožnily rychlé spuštění stavby. Další zkoušku nám přinesly náhlé a nečekané problémy stavební firmy. I tuto překážku jsme nakonec rychle vyřešili a lávka přes Berounku začala již začátkem loňského září v režimu předčasného užívání sloužit veřejnosti. Následovaly zbývající dodělávky.

Druhou ocelovou lávku vedoucí podél železničního nadjezdu jsme prosadili kvůli větší bezpečnosti chodců směřujících ke školám, sportovištím, Berounce i biotopu. Tady šlo vše jako po másle a už se těšíme na to, jak budou obě novinky radotínským obyvatelům sloužit.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář