17. července 2023

ODS Radotín: Bezpečnost dětí je na prvním místě

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Jak se vám líbí pilotní projekt Školní ulice?

Snažíme se zlepšit bezpečnost dětí při jejich cestě do školy, a proto se Loučanská ulice zapojí do pilotního projektu Školní ulice. Stejná regulace provozu funguje na několika školách v Praze i mimo hlavní město. Kde takovou úpravu zavedli, tam si ji rodiče, žáci i vedení školy pochvalují. Její fungování hodnotí kladně také lidé žijící v sousedství škol. Věříme, že podobně Školní ulice uspěje také v Radotíně.

Zásadní je, že snadnějšímu a bezpečnějšímu příchodu do školní lokality pomůže nová lávka pro pěší a cyklisty, která bude do začátku nového školního roku dokončená. Také nedávno otevřené podchody u nádraží usnadňují bezpečný pohyb nejen dětí po Radotíně a navazují na chystanou lávku.

Právě nyní proto nazrál vhodný okamžik k tomu, vyzkoušet na půl hodiny před začátkem vyučování uzavření školní lokality pro motorová vozidla. Dalším argumentem pro zavedení Školní ulice je neustálý nárůst počtu aut přijíždějících ráno do ulice Loučanská.

Vedle bezpečnosti dětí přihlížíme také k jejich zdravotní stránce. Pohybu má mladá generace méně, než bývalo dříve zvykem. Bezpečná chůze nebo jízda na kole či koloběžce školákům určitě prospěje.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář