2. června 2023

Slovo starosty červen 2023

(www.mcpraha16.cz)

Vážení spoluobčané,

ačkoliv je příměstský park Soutok stále ještě hudbou vzdálené budoucnosti, už nyní je dobré udělat důležité kroky na jeho podporu. Prosadit tak velký a ambiciózní projekt nebude jednoduché, ve hře je hodně hráčů – vlastníků pozemků a dotčených městských částí včetně hlavního města Prahy jako garanta projektu.

Spolu s vedením radnic, kterých se park dotýká, jsme proto vydali první společné stanovisko. Dohodli jsme se na něm se starostkou Zbraslavi Kateřinou Pavlíkovou a se starostou Modřan Vojtěchem Kosem. Podpořila nás i starostka Lipenců Lenka Kadlecová.

Za klíčové body považujeme spojení Radotína se Zbraslaví páteřní komunikací samostatně pro chodce, cyklisty i pro autobus. Podporujeme vznik vstupních bodů do parku (Jahodárna) a také stavbu dalších lávek – přes Berounku na Rymáni a přes Vltavu z Lahoviček do Modřan. V projektu a ve společném stanovisku vidíme i velkou naději řešit některé záležitosti, které vnímáme problematicky. Sem například patří rozprostření zátěže z frekventované radotínské cyklotrasy i na druhý, zbraslavsko-lipenecký břeh Berounky.

Věřím, že i díky projektu se podaří dokončit radotínskou radnicí iniciovaná změna územního plánu, která by měla minimalizovat stávající vodní plochy mezi soutokem a Šárovým kolem a redukovat požadavky na ochranný přístav. Parku držím palce!

Váš Karel Hanzlík

starosta Městské části Praha 16 (Radotín)

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16
I.místopředseda ODS Praha 5

Štítky:
komentář