12. května 2023

ODS Radotín: Sport má v Radotíně dlouhou tradici

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Jak hodnotíte nabídku sportu a tělovýchovy v Radotíně? Oslovuje k aktivní náplni volného času děti a mládež?

Letos slavíme už 135 let organizovaného sportu v Radotíně. V roce 1888 se začali scházet sokolové. Od té doby se sportování v Radotíně posunulo mílovými kroky kupředu.

Stačí se podívat na nabídku zdejších moderně vybavených sportovišť. Nic by však nemohlo fungovat bez skvělých lidí, kteří se o oddíly starají. Díky jejich činnosti je Radotín svou nabídkou sportů pro děti i mládež zcela jedinečný. Není to jen dojem náš nebo lidí z okolí. Ohlasy na sportovní Radotín máme díky lakrosu z celé Evropy i ze zámoří.

Bez dobře vedených oddílů by děti v tak hojné míře nesportovaly. Sekce gymnastiky radotínského Sokola se loni stala oddílem roku v rámci celorepublikové organizace. Úspěchy slaví badmintonisté, atleti, dobrou práci s mládeží se chlubí fotbalisté, basketbalisté, volejbalisté i další. Někteří radotínští sportovci jsou dokonce součástí českých reprezentací.

Možností ke sportování v Radotíně dále přibývá. Sokol nově nabízí lezení, okolo nedávno dostavěného bazénu vzniklo nebo se na něj napojilo hned několik oddílů, moderní zázemí mají u nás i okrajová odvětví, jako jsou kuželky. Sídlí v útrobách moderní budovy s tribunou na stadionu, který právě dostává krásnou novou atletickou část. Významnou roli z hlediska pestrosti sportů hraje městská sportovní hala, kterou radotínská radnice postavila v roce 2009. Nesmíme zapomenout ani na plážové sporty a na softbal.

Sport pozitivně ovlivňuje vztahy mezi lidmi, rodiče i samotní sportovci díky němu nacházejí nové kamarády a známé. Pestrost nabízených sportů skýtá dětem možnost navštěvovat více oddílů, což pozitivně ovlivňuje jejich tělesný rozvoj. Sport je dnes neodmyslitelnou součástí zdravého životního stylu. A proto si zaslouží všestrannou podporu.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář