6. března 2023

ODS Radotín: Výhoda pro obyvatele Radotína

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Je pro Radotín výhodou, že zdravotnické zařízení provozuje městská část?

Vlastnictví zdravotnického zařízení městskou částí je poměrně unikátním jevem. Radotínu to přináší řadu výhod. Radnice ovlivňuje skladbu lékařských odborností ve zdravotnickém středisku na Sídlišti a reaguje tak na potřeby místních občanů.

V Radotíně například chyběla cévní ordinace. Tuto důležitou odbornost jsme zajistili tím, že jsme pro naše zdravotnické středisko uzavřeli smluvní vztah s MUDr. Kateřinou Márovou. Jakmile se ukázalo, že je zájem o její služby ještě větší, než jsme čekali, nabídli jsme jí větší prostory, aby mohla ošetřit více pacientů.

Intenzivně také pracujeme na tom, aby se ke svému provozu vrátilo rentgenové pracoviště. Pokud by polikliniku vlastnila soukromá firma, upřednostňovala by svůj zisk před tím, jaké odbornosti by radotínským obyvatelům nabídla.

Je nutné zdůraznit, že naše radotínské zdravotnické zařízení nemá plnit úlohu spádového zařízení pro ostatní obce a městské části. Ty však často lékařské zázemí pro své občany nevytvářejí, a proto jejich pacienti dojíždějí k nám do Radotína.

Polikliniku jsme v předchozích letech kompletně zrekonstruovali, budova je zateplená. V nadcházejících letech ji rozšíříme o nástavbu, takže vzniknou další prostory. Podporujeme však i ostatní lékaře působící v Radotíně.

Naše městská část se může pyšnit tím, že nabízí svým občanům vše důležité – máme zde obchody, školy, úřady i poměrně bohaté lékařské zázemí. Mnoho lidí na Radotínu oceňuje právě skutečnost, že nemusí za těmito ani dalšími službami složitě dojíždět do okolních obcí nebo městských částí.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář