9. února 2023

ODS Radotín: Kvalitní zázemí a pestrá nabídka

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Jak hodnotíte programovou pestrost a kvalitu kulturně-společenských akcí v Radotíně?

Kultura je pevnou součástí radotínského života. Během posledních 15 let jsme hodně pracovali na tom, aby kultury přibývalo v rámci finančních možností navazujících na úsporná opatření, která byla v rámci efektivity chodu radotínského úřadu od roku 2008 učiněna.

Změny odstartovala rekonstrukce Koruny, která do té doby mimo jiné fungovala i jako tělocvična. Dnes nabízí moderní sál s předloni dokončeným dvorem, kavárnou a dalšími prostory pro bohatý kulturně-komunitní život v naší městské části. Také kino jsme úplně zrekonstruovali, aby dostalo moderní zázemí pro perfektní audiovizuální zážitky.

Zavedli jsme tradici velkých městských akcí, jako jsou masopust, burčákobraní a Havelské posvícení. Sehnali jsme sponzory, kteří nám umožňují pořádání takových akcí tím, že uhradí program vystupujících. Radotínští obyvatelé mají možnost potkat se několikrát ročně na koncertech nebo u sklenky vína. Pěstujeme touto cestou dobré sousedské vztahy. Se svou kulturní nabídkou se přidal také biotop s atraktivním zázemím v sousedství vodní plochy.

Mnoho kulturních akcí se už stalo pevnou a vyhledávanou tradicí. Platí to kromě zmiňovaných také pro sérii adventních koncertů. Ani to ale není vše. Pro nejmenší pořádáme pravidelně Dětský den nebo jarní bezpečnostní akci na dopravním hřišti. Čaje o třetí či pořádání poznávacích výletů jsou zase vítanou zábavou pro seniory a všechny generace přicházejí na divadelní představení nebo na koncerty do Koruny.

Je toho hodně, či málo? Opozice jistě bude minimálně tvrdit, že je to samozřejmost. Ale stačí se podívat po okolí a objektivně konfrontovat, jak to s kulturně-společenským děním dlouhodobě vypadá například u našich sousedů.

Kultura má v Radotíně své pevné místo. Stejně jako sport nebo další oblasti společenského života. A my věříme, že si je umíte užít!

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář