2. ledna 2023

Slovo starosty leden 2023

(www.mcpraha16.cz)

Vážení spoluobčané,

věřím, že jste v klidu a pohodě prožili vánoční svátky v kruhu rodinném a do nového roku vám ještě jednou přeji všechno nejlepší a hlavně zdraví!

Doufám, že nás čeká stabilnější rok, než byly ty předchozí – bez pandemií a bez zbytečných válek. Všem přeji život v míru a brzký konec ruské agrese na Ukrajině!

Aktuální vydání Novin Prahy 16 se věnuje naší nádherné okolní přírodě. V letech spojených s pandemií koronaviru a s řadou omezujících opatření se ukázalo, jak velkou výhodu v ní máme. Žít zároveň v Praze a mít přitom nadosah krásnou přírodu, to je výjimečný úkaz, jaký se v hlavním městě jinde nevidí.

Méně radostná je protahující se situace okolo volby nového pražského primátora a rady hlavního města. V době, kdy píši tento úvodník, vše nasvědčuje tomu, že patová situace pravděpodobně dojde k rozuzlení až v únoru po prezidentských volbách. Do městských částí to přináší nejistotu v případě některých provozních i investičních akcí, jelikož nemáme zplnomocněné zástupce, s nimiž potřebujeme komunikovat. To se týká i schvalování rozpočtů – ten celopražský byl přijat až 15. prosince, což znamená, že mnohé městské části musí v úvodu roku 2023 hospodařit s rozpočtovým provizoriem. Až do doby, než uskuteční nejbližší zastupitelstvo, kde rozpočty v návaznosti na schválený rozpočet hl. města Prahy na rok 2023 zastupitelé přijmou. To je i případ naší městské části.

O to více musíme i letos dbát na to, abychom zbytečně financemi neplýtvali a zvládli aktuální složitou situaci spojenou s inflací a nárůstem běžných výdajů spojených především s vysokými cenami energií.

Váš Karel Hanzlík

starosta Městské části Praha 16 (Radotín)

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16
I.místopředseda ODS Praha 5

Štítky:
komentář