16. prosince 2022

ODS Radotín: Dárky, které jsou vidět

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Co popřejete Radotínu a jeho obyvatelům k Vánocům a do nového roku?

Skoro to v posledních letech vypadá, že vánoční dárky nosí do Radotína Správa železnic. Vždy v prosinci nám nadělí novou várku opravené železnice a nádraží. Před dvěma lety se v prosinci otevřel podjezd pod tratí u Horymírova náměstí, loni chodci touto dobou poprvé začali využívat novou část nádražního podchodu spojenou se třetím nástupištěm.

Letos v prosinci skončí hlavní část prací spojená s nástupišti a oběma bezbariérovými podchody. Otevře se druhý podjezd pod tratí. Radotín postupně získává moderní železniční zázemí, které je pro naši městskou část stále důležitější spojnicí s centrem Prahy. A na příští rok slibuje Správa železnic právě v prosinci dokončení nové výpravní budovy.

I když modernizace železnice přinesla do Radotína spoustu komplikací, nyní už si můžeme stále více užívat výsledky této komplexní opravy. Příměstská železnice se má v Praze stát ještě důležitější částí hromadné dopravy než nyní, v plánu jsou její nové podzemní trasy, v mnohém má doplňovat linky metra. Jsme rádi, že tady železniční spojení s moderním zázemím máme. Profituje z toho celá městská část.

Všem obyvatelům Radotína přejeme klidné a pohodové Vánoce, svátky plné zajímavých a inspirativních setkání s rodinou i přáteli. Ať si během volných dní pokud možno odpočinete a načerpáte energii do dalších týdnů a měsíců. A do nového roku vám přejeme jen to nejlepší!

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky: