21. září 2022

Představení kandidáta číslo 1

Hlavním strůjcem rozvoje Radotína v posledních 16 letech je Karel Hanzlík, který obhajuje post starosty i tentokrát a je lídrem kandidátky ODS Radotín. Rychle však dodává, že „…bez skvělého týmu mých svých spolupracovníků na radnici by se městská část takového rozvoje nedočkala.“ V minulých čtyřech letech byl Karel Hanzlík také zastupitelem hlavního města. Radotín je však u něj na prvním místě, hrdě se hlásí k lokálnímu patriotismu. Volný čas v poslední době věnuje své rodině, přesto si najde čas i na svou velkou zálibu, kterou je sport.

Mgr. Karel Hanzlík (56), číslo 1 na kandidátce ODS Radotín, se představuje:

Moje profese

Vystudoval jsem Fakultu tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy v Praze, pedagogický obor zeměpis – tělesná výchova. Po studiích jsem učil na zdejší základní škole. Od roku 2006 jsem vedl radotínské občanské demokraty do komunálních voleb a již čtvrté volební období vykonávám funkci radotínského starosty. Před tím jsem byl v letech 2002–2006 místostarostou s hlavní gescí školství.

V posledních čtyřech letech jsem i zastupitelem hl. m. Prahy, kde jsem členem Výboru pro sport a volný čas, dále Bezpečnostního výboru a Výboru pro vzdělávání a výchovu při ZHMP. Jsem předsedou Místního sdružení ODS Radotín a prvním místopředsedou OS ODS Praha 5.

Moje zájmy

Jsem trojnásobným otcem. To je nyní, vedle práce pro Radotín, největší náplní mého života. Dcerce Natálce jsou necelé dva roky, novorozené Janičce je jeden měsíc. Dospělý syn David (23) dokončuje bakalářské studium na VŠ. K mým zálibám patří především sport – basketbal, kolo, plavání, lyžování sjezdové i klasické. Zajímám se o politologii a geografii. Mám v oblibě historii, jelikož je hodně poučná. Rád cestuji.

Můj vztah k Radotínu

Radotín miluji. Můj lokální patriotismus vychází z dlouhé tradice – žili tu všichni moji prarodiče, rodiče i sestra s rodinou. Od svého narození zde žiji i já a můj syn David. Po radotínské základní škole jsem v letech 1980–1984 studoval na báječném radotínském gymnáziu (dnes Oty Pavla). Po dokončení vysoké školy jsem nastoupil do místní základní školy jako učitel zeměpisu a tělesné výchovy, kde jsem působil do roku 2002. Od roku 1990 jsem při ZŠ a místním oddílu trénoval basketbal, vedl jsem také družstvo mužů.

V posledních letech pravidelně organizuji v době jarních prázdnin lyžařský zájezd pro radotínské děti. Do komunálního politického života jsem se zapojil jako zastupitel již v roce 1994.

Na Radotínu, kde mám spoustu kamarádů a přátel, mám rád jeho příměstský charakter a ideální polohu. Když chcete, jste za pár minut pěšky v krásné přírodě Českého krasu, v povodí Berounky, na kole třeba i v Podbrdí. Naopak když chcete do centrálních částí hlavního města, jste tam vlakem za 15 minut.

Jsem člověk, který se snaží dodržet slovo a neustále něco zlepšovat. A to jsou vlastnosti, které mě motivují a pohání dál i při mé práci na radnici.

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16
I.místopředseda ODS Praha 5
zastupitel hl. m. Prahy