3. června 2021

Břeh pod Ondřejem je bezpečnější

(Noviny Prahy 16) Povodí Vltavy dokončilo zpevnění břehu v lokalitě pod bistrem U Ondřeje, Technická správa komunikací se hned poté pustila do úpravy cyklostezky, která místo protíná. Břeh nyní lépe odolá velké vodě, chodci mají k dispozici oddělenou pěšinu umístěnou přímo do svahu i rozměrné odpočinkové schodiště přímo pod bistrem a dětským hřištěm. Cyklisté využijí novou rozšířenou cyklostezku.

Když jsme se dozvěděli, že se Povodí Vltavy pustí do rekonstrukce břehu, který špatně odolával záplavám, navrhli jsme, aby se v celém úseku objevila stezka pro pěší, která chodce provede kousek nad řekou,“ říká Miroslav Knotek, radotínský místostarosta. Radotínská radnice se snaží všude, kde je to možné, oddělit chodce od cyklistů. Kvůli bezpečnosti obou skupin uživatelů oblíbených stezek podél Berounky.

Nová samostatná stezka pro cyklisty tak naváže na oddělené cesty směřující dále až za Šárovo kolo. Je dlouhá 300 metrů a široká čtyři metry. „Celý úsek od ústí Radotínského potoka do Berounky až na konec Radotína ve směru do centra Prahy tak bude bezpečnější pro chodce i cyklisty,“ uvádí Miroslav Knotek. Rekonstrukce břehu navíc vedla k jeho vyčištění. Během úpravy svahu se ukázalo, že v minulosti sloužil jako skládka vysloužilého stavebního materiálu.

Mgr. Miroslav Knotek

místostarosta městské části Praha 16
člen Oblastní rady ODS Praha 5

Štítky:
komentář