6. května 2021

ODS Radotín: Posílíme sociální oblast, vzdělávání i bezpečí

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma čísla: Co Radotínu přinese soubor nových budov ve vnitrobloku za Korunou?

Jednou z hlavních částí práce komunálních politiků je shánění dotací na projekty a stavby, které pomáhají rozvíjet obec nebo městskou část. Po sportovní hale, biotopu, navýšení kapacity školy, bazénu a dalších projektech jsme se pustili do rozvoje dvora za Kulturním střediskem U Koruny. Stavba právě finišuje a dvůr se brzy zaplní životem. „Zuška“ zlepší vzdělávání, komunitní centrum pomůže v sociální oblasti a nová služebna policie přispěje k bezpečí.

Potvrzuje se, že štěstí přeje připraveným. Neustále přemýšlíme o tom, jak posouvat Radotín v různých oblastech kupředu, a s předstihem chystáme projekty, na které pak sháníme finance. Už několikrát se nám vyplatilo mít dopředu hotové plány, které je možné realizovat, jakmile hlavní město nebo jiná instituce nabídne nový dotační program. To je ostatně i případ výsadby stromů, na kterou jsme měli s předstihem zpracovaný generel zeleně. Díky tomu můžeme po celém Radotíně v posledních letech sázet stovky dřevin.

Ale nyní zpět k souboru budov za Korunou. V tomto případě jsme se pustili do něčeho zcela nového. Podařilo se spojit čtyři různé dotace do společné výstavby čtyř budov. Investice se blíží částce 100 milionů korun. Celou akci jsme začali připravovat už v roce 2011, kdy bylo vypsáno výběrové řízení na zpracování budoucí podoby dvora a přilehlých budov. Do soutěže se přihlásilo devět architektonických studií, vybrali jsme návrh od společnosti Grido.

Propojené stavby budou fungovat v různém režimu. Základní umělecká škola a Policie ČR budou v nájmu a budou si hradit náklady spojené s provozem. Na fungování komunitního centra jsme zajistili dotaci, aby mohlo nabídnout pestrý program pro děti, seniory i celé rodiny. Rozšiřujeme tak portfolio služeb v sociální oblasti, kde dosud hrála prim naše pečovatelská služba sloužící terénně i v moderním domě pro seniory.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář