3. března 2021

ODS Radotín: Komfortní zázemí pro cestující

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Jak hodnotíte průběh modernizace trati v Radotíně?

Modernizace trati postupuje podle dohodnutých a oznámených termínů. To je určitě dobrá zpráva. V březnu se přitom posune zase o kus dál, stavební firmy se pouštějí do rekonstrukce prostoru nádraží. Vznikne tam nový bezbariérový podchod a kousek od stávajícího přejezdu také druhý podchod, spojující obě centrální části Radotína. Na stránkách těchto novin si můžete prohlédnout novou podobu výpravní budovy na nádraží, věříme, že se obyvatelům Radotína bude líbit. Určitě přinese nesrovnatelně větší komfort, než nabízela čekárna a další zázemí ve staré nádražní budově.

Líbilo by se nám, kdyby v této historické budově nakonec sídlila naše městská policie, která by získala zajímavé prostory a přinesla by více klidu a pořádku v prostoru zastávek, nádraží a hotelového domu. Nyní pokračují jednání o jejím odkupu z majetku Správy železnic.

S modernizací trati souvisí také načasování rekonstrukce křižovatky pod Korunou. Průjezd tímto místem bude letos kvůli stavebním pracím komplikovanější, jedná se však o nezbytnou záležitost. Moderní křižovatka přinese komfortní spojení s parkovištěm před Albertem a hlavně s chystaným Centrem Radotín. Navíc plynuleji odbaví rostoucí množství aut, která tudy projíždějí. Vše se musí stihnout dříve, než příští rok dělníci definitivně uzavřou přejezd U Portlandu, jelikož by jinak lidé přijíždějící na nákup či na poštu museli složitě projíždět přes Prvomájovou a ulicí Na Betonce, čímž by zde zvyšovali dopravní zátěž.

Rekonstrukce železniční trati se dostává do své druhé poloviny. Až všechny komplikace spojené se stavbou skončí, bude Radotín protínat tišší trať s komfortním zázemím pro cestující.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář