5. února 2021

ODS Radotín: Pestrá nabídka ordinací

(Noviny Prahy 16) Reakce na téma: Jak hodnotíte nabídku zdravotní péče v Radotíně?

Vzhledem k velikosti Radotína je nabídka lékařských odborností poměrně pestrá. Disponujeme zdravotnickým zařízením na Sídlišti, které provozuje městská část prostřednictvím Správy obecních nemovitostí. Kromě toho v Radotíně sídlí i řada dalších lékařů různých odborností.

Snažíme se, aby se zdravotní péče u nás neustále zlepšovala, a zároveň jednáme se zdravotními pojišťovnami i s jednotlivými lékaři o jejich působení v Radotíně. V poslední době jsme podpořili například vznik kardiologické a cévní ordinace, zakoupili jsme moderní digitální rentgen a vedle zateplení objektu jsme instalovali i klimatizaci. Výhodou je, že zdravotnické zařízení patří městské části a tím můžeme sami určovat, které ordinace zde budou, na rozdíl od soukromých poliklinik, kde bývá rozhodujícím kritériem ekonomické hledisko.

Nájemné ve zdravotnickém zařízení se snažíme stanovovat tak, aby od nás lékaři neměli důvod odcházet. Zároveň jim však musíme nabídnout kvalitní profesní zázemí. Z tohoto důvodu jsme nechali zdigitalizovat rentgenové pracoviště, ze kterého lze přeposílat snímky v elektronické podobě na jednotlivá lékařská pracoviště. Jednáme i o tom, aby zde do budoucna vznikla ordinace s ultrazvukovým (sonografickým) vybavením. Můžeme také konstatovat, že velkou výhodou je i poloha samotného zdravotnického zařízení, které je velmi dobře dostupné.

Během první vlny epidemie jsme naše lékaře pravidelně zásobovali potřebným zdravotnickým materiálem v podobě dezinfekce, roušek, respirátorů či ochranných štítů. Mysleli jsme i na naše seniory, kterým jsme v průběhu ledna letošního roku nabídli pomoc s registrací na očkování proti koronaviru. V případě potřeby jsme starším spoluobčanům zajistili také odvoz s asistencí až na místo vakcinace a poté zpět domů. V této pomoci budeme pokračovat i nadále.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky:
komentář