10. ledna 2020

ODS Radotín: Sport společnost spojuje a dělá ji zdravou

(Noviny Prahy 16) Názor na téma Novin Prahy 16 - Proč je důležité podporovat sport? Má v Radotíně dobré podmínky?

Radotín si vybudoval pověst sportovně založené městské části. O  jednotlivé oddíly se starají schopní lidé, starší generace předává žezlo nastupujícím trenérům a  vedoucím. V  Radotíně se zrodila pestrá směsice různě zaměřených disciplín, lidé se setkávají na sportovištích a  na dalších akcích pořádaných pro celé rodiny členů týmů. Radotínské oddíly přitom nejdou cestou vrcholového sportu a profesionality, přednost dostává takové pojetí sportu, které podporuje lidské zdraví a všestrannou pohybovou vybavenost mládeže i dospělých.

Sport proto považujeme za důležitou součást lidského života a soužití zdejší společnosti. A z tohoto důvodu má naši plnou podporu. Jednotlivé oddíly se na nás obracejí při shánění grantů na vybavení i své zázemí. Sportoviště mají v  Radotíně dobrou úroveň, ale vždy je co zlepšovat, aby se mohly oddíly dále vyvíjet. Každý rok rozdělíme nemalou sumu peněz z rozpočtu Radotína především sportovním spolkům, které se starají o  volnočasovou náplň mládeže.

V  našem volebním programu má sport své pevné místo. Jsme přesvědčení, že sport vytváří takové prostředí, které kultivuje všechny generace – od mládeže až po dospělé sportovce a jejich okolí. Sportem však nejsme zaslepení a podporujeme také radotínskou kulturu. Mnohé překvapí, že na ni z rozpočtu vydáváme mnohonásobně více prostředků než na sport. Sportovní oddíly jsou na rozpočtu Radotína mnohem méně závislé než kino, Koruna, knihovna a různé venkovní kulturní akce, které mají v našem kalendáři své pevné místo.

Zastupitelé Městské části Praha 16 za Občanskou demokratickou stranu

Štítky: