15. prosince 2019

Nová starostka pětce sluší

(Pravá 5) Už dlouhou dobu se čekalo, že v čele Prahy 5 bude stát osobnost, která podtrhne výjimečnost a krásu Prahy 5, dá jí novou tvář a smělou vizi. Mnozí z nás vyhlíželi člověka, který bude zralý a zkušený, přesto plný energie a nápadů, který se nebude bát řešit problémy a také bude schopen rozhodovat a nést za tato rozhodnutí odpovědnost.

Zároveň jsme čekali na člověka schopného vcítit se do potřeb nás všech, kdo na pětce žijeme, pracujeme, studujeme nebo odpočíváme. Je skvělé, že se taková osobnost mezi námi našla – po necelém roce od voleb byla do čela radnice zvolena Renáta Zajíčková, lídryně kandidátky Občanské demokratické strany. Každý, kdo se s Renátou osobně setká, nepochybuje o její chuti, odhodlání a zápalu skutečně udělat z pětky jedničku. Tato ambiciózní vize, s níž Renáta vedla naši kampaň, se díky jejímu zvolení starostkou může začít realizovat v plném rozsahu, a nejen v oblasti školství, jež jí doposud jako 1. místostarostce náleželo. Za deset měsíců přesvědčila nejen politiky v městské části, ale také odbornou a rodičovskou veřejnost, že ví, jak naše školy a školky zlepšovat a posouvat kupředu. Je víc než jisté, že se společně s dalšími radními a koaličními partnery pustí se svou ženskou pracovitostí a pečlivostí i do jiných oblastí, které čekají na nový impulz a potřebují tah na branku. O ženách se ví, že mají vzácnou schopnost vnášet do uvažování a rozhodování vedle zdravého selského rozumu i kus srdce, udržovat dobré přátelské a sousedské vztahy, chránit a posilovat bezpečí rodinného kruhu.

Jsem moc rád a zároveň jsem opravdu hrdý na to, že má Praha 5 ve svém čele výjimečnou ženu, jakou je Renáta, která má dostatek životních i manažerských zkušeností, ale také je obdařena lidskostí, pokorou, elegancí, upřímným úsměvem a neskrývanou radostí ze života.

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16
I.místopředseda ODS Praha 5
zastupitel hl. m. Prahy

Štítky:
komentář