24. května 2018

Vedení Radotína se snaží řešit nedostatek dětských lékařů. Už jsme to částečně vyřešili, chlubí se

(nasregion.cz) Vedení Radotína se snaží řešit a částečně vyřešilo situaci nedostatku pediatrů v městské části. Dvě ze tří současných praktických dětských lékařek – Jana Štolfová a Jitka Sieglová – totiž ukončily svou praxi. Radnice upozorňuje i na celorepublikový nedostatek pediatrů stejně jako stomatologů, kdy i z důvodu současné legislativy s podobným problémem zápasí i jiné městské části.

"Paní doktorka Štolfová chtěla odejít do důchodu již přibližně před třemi roky, ale po společných jednáních a neúspěšných pokusech získat za ni adekvátní náhradu pokračovala ve své činnosti dále," uvedl starosta Radotína Karel Hanzlík. Mezitím se alespoň podařilo převést její praxi na společnost MediClinic, která lékařku začala právně zastřešovat a zaručila se, že v případě definitivního ukončení její lékařské praxe zajistí náhradu. 

Nová pediatrička od 1. června 
"Což se také stalo – od 1. června bude v ordinaci praktického lékaře pro děti a dorost ve zdravotnickém zařízení na Sídlišti působit stálá lékařka Tatiana Khylchenko. Ta v současné době končí svoji činnost v nemocnici," dodal. 
Co se týče ukončení činnosti pediatričky Sieglové, Hanzlík uvedl: "Tady máme možnosti zcela omezené, především proto, že paní doktorka provozovala svoji lékařskou praxi v privátní ordinaci ve vlastním rodinném domě. Ale i tak jsme vyzvali zástupce společnosti MediClinic a.s., zda by se s ní nechtěli domluvit ve věci pronájmu zařízených prostor pediatrické ordinace v ulici Vykoukových, převedení tabulkového místa ve vztahu k zdravotním pojišťovnám a převedení stávající kartotéky. Bohužel více toho z hlediska našich kompetencí udělat nemůžeme." 

Zdroj : http://nasregion.cz/zapad/vedeni-radotina-se-snazi-resit-nedostatek-detskych-lekaru-uz-jsme-to-castecne-vyresili-chlubi-se

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16
I.místopředseda ODS Praha 5