14. března 2018

Radotínské zahradnictví znovu ožije. Komu bude sloužit?

(nasregion.cz) Objektu bývalého zahradnictví v Radotíně bude vdechnut nový život. Radotínská radnice od července 2015 usilovala o to, aby prostory, kde bylo zahradnictví do roku 2014, znovu ožily. Nakonec se to podařilo a obnova může začít. Prostor budou využívat místní skauti.

Vedení radotínské radnice se už v roce 2015 obrátilo na Státní pozemkový úřad, kterému stát svěřil hospodaření, o prověření možnosti bezúplatného převodu do majetku hlavního města (které s tím souhlasilo) a svěření do správy městské části Praha 16. Podle slov radotínského starosty Karla Hanzlíka se rozběhlo značně komplikované vyjednávání se státem, který trval pouze na koupi budovy, a to po zahájení řádného privatizačního projektu schváleného vládou a realizovaného ministerstvem financí.

Vláda projekt schválila v srpnu 2017, kupní smlouva byla podepsána v lednu 2018. Fyzické předání objektu se podle slov starosty uskutečnilo letos 1. března. „Konečně budeme moci odstranit chátrající, nevzhledné konstrukce skleníků a pokračovat v kultivaci prostoru. Rovněž budou zahájeny, v součinnosti s místním skautským oddílem, který bude objekt a přilehlý pozemek využívat pro svoji činnost, práce na rekultivaci objektu a blízkého okolí,“ uvedl Hanzlík. Areál navazuje na bezprostřední okolí základní školy, gymnázia, je blízko řeky.

Zdroj : http://nasregion.cz/praha/radotinske-zahradnictvi-znovu-ozije-komu-bude-slouzit

Mgr. Karel Hanzlík

starosta MČ Praha 16
I.místopředseda ODS Praha 5