14. února 2018

Novou aulu ZŠ v Radotíně zdobí výrazný krov. Budova poslouží škole i místnímu kulturnímu životu

(nasregion.cz) Stavba auly v areálu Základní školy Loučanská je v plném proudu. Vzniká na místě zchátralého a nevyužívaného atria. Při pohledu na stavební práce diváka zaujme neobvyklý krov.

 

Koncerty, kroužky a kultura

„Konstrukce střechy bude tvořit architektonicky velmi výrazný prvek, který zajímavě změní vzhled školy,“ uvedl při zahájení přestavby zástupce starosty Radotína Miroslav Knotek. Na místě vzniká zastřešený multifunkční prostor s více než dvěma sty místy. Aula bude sloužit pro výuku hudební a dramatické výchovy, konání školních koncertů, zájmové aktivity i pro potřeby místní základní umělecké školy a kulturního střediska.

 

Jak to bude vypadat uvnitř?

Prostor o rozměrech 17×18 metrů bude rozdělen a jeviště a hlediště. Uvnitř bude nainstalována základní režie, ozvučení, osvětlení, plátno a projektor. „Nový prostor by mohl rozšířit prostorové možnosti u akcí, které se konají v Kulturním středisku a jsou vyprodaná právě kvůli menší kapacitě velkého sálu domu ´U Koruny´ na náměstí Osvoboditelů,“ uvedl zástupce starosty Knotek.

 

Zdrj : http://nasregion.cz/praha/novou-aulu-zs-v-radotine-zdobi-vyrazny-krov-budova-poslouzi-skole-i-mistnimu-kulturnimu-zivotu

Mgr. Miroslav Knotek

místostarosta městské části Praha 16
člen Oblastní rady ODS Praha 5